- Notiser

Publisert 5/23/2023 av Erlend Pettersen

Unggutter signerer sine første profesjonelle kontrakter.

Det er ikke bare førstelagsspillere Blackburn har fokus på å forlenge. Akademiet har fostret opp mange stjerner opp igjennom årene, og mange håpefulle er klar til å bli de neste.

I dag bekreftet klubben at den 18-åringen Adam Caddick har skrevet under sin første profesjonelle kontrakt som binder han til klubben fram til neste sommer, med en opsjon på ytterligere ett år. 

Midtbanespilleren kom til klubben når han var 16. år, og har spilt regelmessig for U-18 laget de siste to sesongene. I tillegg fikk han sin Premier League 2 debut mot Manchester United i oktober i 2021. Adam står med fem kamper for U-21 laget så langt.

I går skrev unggutten Charlie Olson under sin første profesjonelle kontrakt, med de samme betingelsene som Adam. Charlie kom til klubben allerede som 12. åring og var en som spilte alle kampene for U-18 laget forrige sesong. Dessverre så ødela skader mye av denne sesongen.

Begge er oppmuntret av å se de som tar steget opp fra akademiet til førstelaget og er håpefulle at de kan bli de neste spilleren som tar steget. 

Overgangsrykter

Til slutt tar vi med noen rykter fra ryktebørsen. Flere medier linker oss til Plymouth spissen Niall Enns som har en utgående kontrakt med sørkyst laget. I samme ordlag så nevnes ligarival Swansea til samme spiller. 24. åringen nettet 14. ganger i League One denne sesongen. 

Nå i ettermiddag nevnes det at Tottenham er svært nær en avtale med Arne Slot som har gjort sine saker svært fra med Nederlandske Feyernoord. Slot tok seriegullet foran PSV og Ajax denne sesongen, noe som har imponert Spurs ledelsen. I den forbindelse så må Feyenoord ut på managerjakt, og der kommer Blackburn-boss Jon Dahl Tomasson inn i bildet. Familien bor i Rotterdam og holder på å bygge seg nytt hus der. I tillegg så spilte Tomasson mye i Nederland i sin karriere. 

I tillegg så har både Leeds og Leicester blitt nevnt som mulige beundrere av dansken. 

Det kan bli en heit sommer....