- Noe må skje i sommer


Publisert 07.03.2019 av Kristin Kongsjorden
Mowbray innrømmer at nye spillere må på plass i løpet av sommeren, dersom laget skal ha mulighet til å hevde seg i Championship neste sesong.

Siden starten av årets Championship-sesong, har Rovers aldri ligget så langt nede på tabellen som det de gjør i skrivende stund. Med seks kamper på rad uten seier, og kun ett poeng av 18 mulige, har de plutselig havnet helt nede på 17.plass foran helgas oppgjør mot Preston. Etter en pangåpning på 2019 lå de an til å kunne true topp seks-lagene, da de vant fire kamper på rad, men så kom en horribel februar og knuste troen på opprykk. Så langt har heller ikke mars vært noe å hoppe i taket over, og det er ingen tvil om at laget har behov for forsterkninger foran neste sesong, dersom de skal ha ambisjoner om å rykke opp til Premier League.

Nå har Mowbray uttalt til Lancashire Telegraph at de ikke har råd til å stå stille i sommer, uavhengig av hvor de ender opp på tabellen når alle poeng er spilt om. Han tror laget vil kunne bli et solid og sterkt Championship-lag, selv om de ikke har evnet å være stabile over tid og kjempe om en play-off-plass inneværende sesong.

- Vi avslutter hvor vi avslutter, men det jeg vet sikkert er at vi ikke kan stå stille i sommer. Vi må bli bedre, og vi vet ikke hva de andre klubbene kommer til å gjøre.

- Noen klubber som ikke klarer opprykk må kanskje selge sine fire-fem beste spillere og redusere budsjettet sitt med halvparten, og de lagene kan vi plutselig ende opp med å være mye sterkere enn neste sesong.

- Vi må innse hvor vi har kommet fra, og fortsette å bygge opp klubben og laget fra innsiden.

Mowbray gjorde fem permanente signeringer i løpet av sommeren, men spillere som Joe Rothwell, Ben Brereton og Jacob Davenport er alle kjøpt med tanke på hva de kan utrette i fremtiden. De har til sammen åtte kamper fra start i ligaen seg imellom, og Davenport venter fortsatt på å få sin debut, etter å ha hatt en frustrerende sesong med mye skadeproblemer.

I januar var det bare Harry Chapman som kom inn, og Kasey Palmer ble hentet tilbake til Chelsea. Nå er det bare Harrison Reed som er på lån i klubben. Med en stamme av spillere på forlengede kontrakter føler Mowbray at han har en god base å jobbe med når han ser videre mot neste sesong, men han har likevel som mål å forsterke elleveren. 

- Vi har signert en del unge spillere i år, og vi har noen veldig spennende unge spillere her som bare vil bli bedre med tiden. Vi har snakket om å forbedre startelleveren heller enn stallen, siden vi har god dybde i stallen med 20 spillere vi tror kan hjelpe oss å gjøre det bra. Men på et tidspunkt må man forbedre gruppen, og det er det vi skal prøve å få til i løpet av neste overgangsvindu. 

Når det gjelder hjemmekampen på lørdag, er Preston nær å selge ut hele Darwen End, så det ligger an til å bli et bra trøkk på tribunene på Ewood Park. 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: