- NĂ¥ er det avgjort

Publisert 09.06.2020 av Erlend Pettersen

EFL har sammen med klubbene bestemt skjebnen til EFL ligaene.

Tirsdag 09. juni var endelig dagen da EFL sammen med klubbene skulle bestemme om sesongen 2019/20 skulle spilles ferdig eller ikke. Etter flere utsettelser ble det i dag klart uten avstemning at Championship spiller ferdig sesongen. Som vi skrev om i går så starter Rovers opp med hjemmekamp mot Bristol City lørdag 20. juni og avslutter borte mot Luton 22. juli.

Det hadde kommet to forslag fra henholdsvis Barnsley og Tranmere med støtte fra Lincoln, Stevenage og Ipswich angående det å ikke ha ned eller opprykk denne sesongen. Det ble nedstemt og sesongen 2019/20 skal bestemmes på denne måten hvis ikke det spilles ferdig:

  • Slutt-tabell avgjøres poeng per kamp. (PPG)
  • Opp og nedrykk gjelder.
  • Kvalifiseringsspillet spilles som vanlig med fire lag.

 

League Two klubbene var de første til å stemme om sesongen skulle spilles ferdig og her ble det klart flertall mot å avslutte serien, noe som vi i BRSCN har nevnt tidligere.

Dermed så rykker Swindon opp som mestre, mens Crewe og Plymouth rykker opp sammen til League One. Colchester møter Exeter i den første semifinalen mens Northampton tar i mot Cheltenham i den andre kampen. Kampene spilles 18. juni med returoppgjør 22. juni. Selve finalen spilles mandag 29. juni.

Stevenage tar turen ned til National League om National League klarer å starte opp kommende sesong. Det er også litt usikkert om Macclesfield vil bli fratatt flere poeng, så her er ting enda usikkert.

Går vi til League One sin avstemning ble det også her stemt fram at sesongen avsluttes nå. Her var det litt mer delte meninger enn i divisjonen under. Når vi ser på slutt-tabellen her så krones Coventry City til mestere, mens Rotherham rykker opp som det andre beste laget. Oxford, Portsmouth, Fleetwood og Wycombe vil kjempe om den siste opprykksplassen. Her er ikke kampoppsettet klart.

Når vi ser på hvem som tar den tunge veien ned til divisjonen under så er det Bolton, Southend og Tranmere Rovers. Det skulle egentlig ha vært fire lag, men alle vet hvordan den triste sortien med Bury endte i fjor høst.

Med dagens resultater kan vi endelig se fram til avslutningen av Championship. Og kanskje ender reisen med opprykk på Wembley?