- Mangler selvtillit

Publisert 04.11.2020 av Øystein Thorsen

Tredje målløse kamp av fire uten seier hjemme.

Ikke siden april 2017 har hjemmeresultatene vært like svake. Grunnen er at hele organisasjonen mangler folk delvis på grunn av skader, men også til stor del på grunn av koronaisolering.
- La oss håpe det ikke blir mange flere kamper som denne, sier Mowbray til Lancashire Telegraph

Lokalavisa har satt karakter på prestasjonen, og særlig forsvarsrekka får gode skussmål. Williams var kanskje den beste, også fordi han ved flere tilfeller presset framover, selv om skuddforsøkene ikke traff mål. 
Lenihan hevet seg også, og Pears hadde et par avgjørende redninger og kunne notere sin første clean sheet i Blackburn-trøye. På backene ofret Nyambe og JRC seg i flere viktige blokkeringer. 

Alle omstendighetene rundt klubben og mangelen på sentrale spillere gjorde at laget ikke fikk til flyt eller rytme.
- Lav selvtillit og ubalanse i laget er det vi har å bryne oss på. Venstresiden hadde ikke balanse og midtbanen bidro ikke defensivt, var Mowbrays sammenfatning i følge lokalavisa.
- Vi tar med oss det ene poenget og går videre.

Det store problemet var antageligvis midtbanen, noe Lancashire Telegraph også peker på. Elliott, Holtby og Trybull klarte ikke å sette preg på midten. Spørsmålet er om Evans skulle startet for Trybull, slik at han - forhåpentligvis - kunne ryddet unna, mens Elliott og Holtby kunne stått for det kreative.
Evans kom dog inn etter 57 minutter spilt, og gjorde en grei figur.

På topp spilte Gallagher sin første kamp fra start denne sesongen, og det er tydelig at spissen har en jobb å gjøre. 
Men han må også få hjelp
Gallagher var flankert av Brereton og Dolan, men disse maktet ikke å komme inn i kampen i særlig grad. Brereton hadde blant annet et håpløst skudd over, og Dolan forsvant ut i pausa.
Når man i tillegg mangler støtte fra midtbanen ble det en vanskelig dag på jobben for Gally.

Mowbray ser som sagt framover, og neste kamp er hjemme mot QPR, som i kveld spiller borte mot Derby. Londonslaget er i omtrent like dårlig form som oss, og ligger ett poeng under oss på tabellen. Det blir interessant å se hva de klarer å få til mot Derby, og hvordan to bortekamper på tre dager påvirker The R's.
Etter QPR-kampen er det nok en gang landslagspause og en etterlengtet mulighet for Mowbray til å få både spillere og personal tilbake