- Klubben skal ikke holdes som gissel

Publisert 10/5/2021 av Øystein Thorsen

Blir det billigsalg av Rothwell i januar?

Som BRSCN rapporterte om i helgen skal Rangers være interesserte i Rothwell. Det er velkjent at 26-åringen sitter på utgående kontrakt, og siden han er eldre enn 24 kan han skrive kontrakt med en klubb utenfor England allerede ved årsskiftet. Dette gir Rangers en fordel i jakten på spillerens underskrift.
Hovedpersonen sier ikke så mye om planene videre, noe som er talende nok på sin måte.

Til Lancashire Telegraph handler uttalelsene mere om rollen i laget.
- Jeg er ikke vant til å være blant de eldre i troppen, i en alder av 26, sier Rothwell til lokalavisa. 
- Men jeg har ingenting i mot det, og jeg liker det ekstra ansvaret, legger han til.
I begynnelsen av oppholdet på Ewood spilte Rothwell mye ving, men har etter hvert fått en rolle mere sentralt, noe han innser at også medfører ekstra ansvar.
- Å løpe framover på banen med ball er ikke noe nytt for meg, men i en mere sentral og dypere rolle må jeg også ta et større defensivt ansvar, noe manageren stadig minner meg om.
Mowbray later jo til å være tydelig i sine meldinger, og i tidligere årganger har han etterlyst mere sluttprodukt av Rothwell.

Og selv om det hadde vært kjedelig å miste den gode Joe, så er det et faktum at han ikke har scort på tretti kamper. Derimot har det blitt tre assist så langt denne sesongen, men vi hadde allikevel takket for flere målpoeng.
Uansett hva han produserer eller ikke produserer så risikerer vi å miste ham uten vederlag nå til sommeren, og siden vi vet at forhandlingene har pågått en stund er det lite som tyder på at han forlenger oppholdet.

- Vi har kommet med et veldig godt tilbud, forsikrer direktør Waggott i følge Lancs Live.
- Tilbudet er godt, og innenfor det vi har råd til. Det vi derimot ikke har råd til er at klubben blir holdt som gissel, legger Waggott til uten å utvikle hva han mener med det. 
Det er allikevel lett å lese mellom linjene at man kan tenke seg å la spilleren gå allerede i januar, slik at klubben i alle fall får noe.
- Jeg har møte med agentene igjen denne uken, men de later til å holde på sin innstilling, sier Waggott.
Og med "agentene", i flertall, omfattes også spillere som Nyambe og Lenihan som også har utgående kontrakter. 

Blant andre kontraktnyheter ser det ut som at Dan Pikes månedslange låneopphold i Fylde blir forlenget til januar, i følge kildene til Lancashire Telegraph. Det er tynt bemannet på Blackburns høyreback, men til tross for lovende tegn fra 19 år gamle Pike virker det ikke som at Mowbray er klar for å kaste ham ut i Championship helt ennå.