- Jeg er stolt av spillerne

Publisert 11/10/2022 av Øystein Thorsen

Jon Dahl så mye positivt i laget som tok seg forbi West Ham.

Det har vært mye skriverier i diverse aviser og kommentering i Facebook-grupper, og andre steder, om hvem som ikke spiller i Jon Dahls utgave av Blackburn.
Supportere og journalister er artige på den måten.
Laget ligger på direkte opprykk i Championship, men hvorfor i all verden får ikke Markanday spille?? Eller Dack. Eller Buckley. Og Joe Rankin-Costello, er han ferdig på dette nivået?
Listen kan gjøres lang, og de fleste på den lista startet på massive London Stadium, mot Premier League-laget West Ham. 

I et antall intervjuer har Jon Dahl forklart at han har løpende kommunikasjon med alle spillerne, kanskje særlig de som ikke spiller så mye som forventet. På den måten var det ingen som startet i går som ikke visste hva som gjelder, og derfor var det heller ikke lam som ble kastet til ulvene.
Det var spillere som - i de fleste tilfellene - kun mangler mindre justeringer før de er høyaktuelle for serien.
- Jeg er først og fremst veldig stolt av spillerne. De kom hit til denne kjempestadion og leverte en forestilling mot Premier League-spillere, mot et lag som har spasert seg gjennom seks seiere i Europa-cupspill, sa JDT etter kampen.
- De viste mot med ballen, og de var klar over at de kunne få noe ut av oppgjøret hvis de bare fulgte planen vår.

- Stor honnør til de som startet. De har vært tålmodige, de har ikke fått spille så mye ellers, men leverte når de fikk sjansen. Dette åpner for mere spill i Championship framover, og konkurransen i troppen har blitt tøffere, fortsatte dansken. 
Spesielt tre spillere nevnes litt ekstra av Jon Dahl, nemlig Mola, Buckley og Vale. 
- Jeg synes Clinton var bra. Han skulle nok ha hatt frispark rett før 1-1. Han er en av spillerne som har hatt en trøblete preseason, og som ikke har spilt mye, men han gjorde det bra.

Buckley har vært et overraskende fravær i snart tre måneder, fordi Jon Dahl mener han må gjøre mer uten ball. Men også han får gode skussmål.
- Jeg synes John gjorde en bra kamp. Jeg synes han gjorde det vi forventet oss, han var på ballen, var mere agressiv slik vi har snakket om, at han må være mere involvert og jeg mener at John var involvert mot West Ham.
Ikke minst var Jon Dahl glad for Vales første scoring. 
- Alle spisser trenger et mål, særlig sitt første mål. Arbeidskapasiteten og måten han hjalp medspillerne var veldig bra - mot så god motstand.

Det eneste negative - kanskje - var at Dack omtrent ikke nevnes i kamprapporten. Og han ble også ofret etter timen spilt. Han var kaptein, men ellers virker det som at han ikke preget oppgjøret i særlig grad. Han ble derimot nevnt, men det var bare fordi FLW ville vite om Jon Dahl ser på talismanen som viktig for laget.
Noe Jon Dahl, igjen, bekreftet at han gjør, samtidig som han gjentok ønsket han har om at Dack skal komme tilbake i god gammel figur.
- Mange glemmer det jeg har sagt mange ganger, de legger for mye press på gutten - han har vært ute i to år. Jeg har selv opplevd skader. Jeg spilte min siste kamp i VM. I et år prøvde jeg å komme tilbake, men det skjedde ikke.
Samtidig minner JDT om det positive:
- Nå starter han kamper, det gjorde han ikke før, det må også med i beregningen. 

En lang vei tilbake for Dack altså, og til slutt er det bare han som kan gå den. Og vi håper han fortsetter den jobben i Blackburn - som har støttet ham gjennom skadene. 
Hvis han lykkes vil det være en solid revansje for ham. Alternativet er å gå videre, med ukjent resultat, og et kjedelig ettermæle liggende igjen etter seg. 
Uansett hva Dack produserte i kampen kan han og lagkameratene kjenne at det var de som slo ut West Ham. Ikke "Championship-spillerne", og på den måten har de vist at også de har noe å bidra med - og mere kan det åpenbart bli gjennom en lang sesong.