- Ikke vår beste kamp, men vi vant

Publisert 9/15/2021 av Øystein Thorsen

Samtidig minner Mowbray om at det er en svært ung spillergruppe.

Det var relativt nøkterne kommentarer fra Tony Mowbray etter seieren mot Hull. Kanskje taktisk, for ikke å fyre opp supporterne altfor mye, men antageligvis mest fordi han ser virkeligheten i hvitøyet. 
For ikke å glemme at det ikke var en dominerende forestilling, men snarere en kamp som fort kunne fått et helt annet utfall.

- Det var ikke det beste vi har spilt, men vi kommer ikke til å klare og dominere i alle kamper. Vi hadde flere kamper i fjor der vi spilte veldig bra, men tapte allikevel. Vi fant en måte å vinne på i dag, vi er glade for at det ble tre poeng og vi er glade for at vi holdt nullen, sa Mowbray til RoversTV.
At det ble gjort med åtte spillere utilgjengelig for troppen, med et for øvrig svært ungt mannskap er også verdt å merke seg - selv om motstanderen heter Hull.

- Jeg sa det før kampen, 14 av 18 spillere er 23 år eller yngre, og fra hva jeg ser jobber de sokkene av seg for denne klubben. Det håper jeg at supporterne også ser, og at de støtter disse gutta, enten om det blir seier, uavgjort eller tap.
Mowbray sa det faktisk rett ut til Lancashire Telegraph at det kommer til å komme en nedtur. Sesongen har begynt finfint, men det er ikke realistisk at det kommer til å se slik ut helt til mai neste år.
Som vi vet er ikke troppen stor, som nevnt er det mange unge og akkurat nå er det en hårfin balanseakt Mowbray holder på med.

- I hver kamp setter vi vår lit til de samme spillerne - Brereton, Travis, Pickering, Lenihan, Ayala - så det er en stor belastning på dem, minnet Mowbray om. 
Gallagher er også en som har spilt fram til i går, men da holdt ikke låret lenger, etter at han har spilt med smerter i tre kamper på rad.
- Han har spilt med bandasje i de tre siste kampene, og mellom kampene har han ikke trent, bare for å spare låret så mye som mulig. Men nå var det rett og slett for sårt til at han kunne være med, men jeg tror ikke det blir langvarig.
Ayala er en annen spiller, sammen med et par andre, som knapt trener - bare for å spare kroppen så mye som mulig i det tette Championship-programmet.

Om gårsdagens kamp sa Mowbray videre at de har jobbet med å spille mere direkte, og være giftige på overganger. Sjefen mente de fikk det til ganske bra, særlig de første 20 minuttene, men han var også ærlig på at laget etter hvert trengte noe, og det fikk de også når innbytterne Khadra og Butterworth kom inn.
- Det gjorde forskjellen for oss, kunne sjefen slå fast.

Om den noe stakkato perioden som laget gikk inn før byttene ble gjort hang sammen med kalddusjen fra Luton vet vi ikke, men Mowbray var tydelig på at de fikk seg en lekse i den kampen. Samtidig minner han om at denne unge troppen har mange lekser å lære seg.
- Denne gruppa med spillere må lære seg hvordan man vinner kamper, og vi må passe på at det som skjedde i helgen ikke skjer igjen.
Vi noterer Mowbrays advarsel om at det kommer til å gå opp og ned i løpet av en lang sesong, men for øyeblikket er det veldig trivelig å notere syvende plass på tabellen, og armlengdes avstand opp til førsteplassen.