- Ikke så vanskelig for dem

Publisert 9/4/2022 av Øystein Thorsen

Kjedelig tap på Ewood mot ett solid Bristol.

Det var ikke uventet at Bristol City skulle bli en tøff motstander. De har kommet inn i en god rytme og med Weimann og Wells som erfarne matchvinnere var trusselbildet tydelig. Allikevel var det vi som gikk rett i strupen på de tilreisende, og kun et minutt hadde gått før Dack fyrte av etter godt oppspill fra Carter fra egen backlinje, til Hirst som fant rom på høyresiden. Debutanten fant Dack foran mål men avslutningen var dessverre av det tagbare slaget for Bentley.
Dog var skuddet så pass tungt at sisteskansen måtte gi retur - rett i ansiktet på Hedges og over. 1-0 allerede der hadde gjort godt, men slik ble det ikke.

Den giftige starten var nemlig ikke et forvarsel, for Bristol City spilte med ro og kom mere inn i kampen. Etter halvspilt første omgang begynte det også å se farligere og farligere ut, kanskje spesielt når gjestene hadde cornere. Det har blitt sånn at det føles veldig utrygt på dødball i mot, så dette er noe Jon Dahl må ta tak i.
For ikke å snakke om cornerne vi slår på motsatt banehalvdel, som ofte blir veldig puslete og ineffektive.

Tilbake til kampen var det relativt jevnspilt, selv om det føltes som at gjestene var de med mest kontroll. Sporadisk var JDT sine gutter frampå, og etter nesten 37 minutter spilt gjorde Hedges et heroisk forarbeid og var nære en ny assist og drømmedebut for Hirst, men ballen gikk utenfor - via motspiller, slik Hirst tydeligvis oppfattet situasjonen.
En svært matchavgjørende situasjon at det ikke ble 1-0 akkurat der.
I stedet gikk The Robins rett i angrep, men Wells sitt forsøk gikk rett på Kaminski. Spillet bølget tilbake til gjestenes banehalvdel der Weimann klarte og stjele ballen, og på fryktinngytende vis stormet han framover og slo et ytterst presist innlegg mot lengste stolpe der Conway kunne heade knallhardt helt inne med stolpen.
Kontring av beste merke, bare minutter før pause. 
Apropos dårlige cornere så hadde vi i og for seg en brukbar sådan rett før hvilen, og i et sekund så det ut som en god mulighet for utligning når Dack plutselig hadde ballen, men en Bristol City-mann var årvåken og blokkerte skuddet.

I pausen ble det gjort to forandringer i form av at Dack og Hedges gikk ut til fordel for Dolan og Buckley. Særlig Buckley føles det som at har spilt seg ut av laget i det siste, så det var litt forventninger til hans inntreden. Dolan vet vi har fart og teknikk, men sluttproduktet har vært fraværende denne sesongen, så man fryktet mer av det samme fra unggutten. Men noe kan ha skjedd, for Dolan kom raskt til en mulighet og dette skulle vise seg å være starten på noe bra fra den kvikke angriperen. Dessverre var det ringreven Nakhi Wells som først skulle få uttelling, etter 55 minutter. I duell med Carter, som var på etterskudd, fikk vi se erfaring og ro mot en ung stopper som ikke har spilt allverdens med Championship-fotball.
Det hadde kanskje vært vanskelig selv for den mest erfarne midtstopper, men Carter ble bortvendt og Wells fikk akkurat den tiden og det rommet han trengte for å sette 2-0.

Med en skikkelig oppoverbakke kom Vale inn for debutanten Hirst etter timen spilt, uten at det ga umiddelbar effekt. Faktisk var det slik at vertene omtrent ikke hadde hatt en skikkelig sjanse hele omgangen. I stedet var det Bristol som fikk holde på, og etter rundt 67 minutter måtte vi ty til en desperat ryddeoperasjon før vi satte inn en kontring. Det var Vale som hadde ballen på høyre og så at Brereton Diaz var på vei på venstre.
Chileneren fikk en lang serve og tok seg mot boksen og avslutning, men han traff ikke mål. 

Nytt bytte i form av en annen spiller som har fått et og annet spørsmålstegn på seg denne sesongen, nemlig Tayo Edun, som tok over for Adam Wharton på midten. Denne gangen hadde Jon Dahls justering rask effekt, for Edun hadde bare vært på banen i et par minutter før han assisterte Dolan til 1-2. 
Veldig positivt å se Eduns direkte og presise fremspill og Dolans killer-instinkt. Vi håper dette er noe som gir de to et løft etter å ha levert lite i august.
Dessverre ble gleden over redusering kortvarig for Bristol City scorte et skikkelig flipper-mål på sitt neste besøk i vår boks. Tre forsøk fikk gjestene, og ballen gikk faktisk inn to ganger. Først stolpe ut, deretter stoppet Kaminski Wells sitt skudd, bak egen linje, ga retur til Naysmith som måkte kula ettertrykkelig inn. Scoringen ble til slutt tildelt Wells.
Det er som Drillo alltid har sagt, det kommer ofte et mål etter et mål, og slike kontringer er noe som vårt unge mannskap må lære seg å håndtere.

På 3-1 så det tungt ut, og når Vale kom til en mulighet i kampens sluttfase var avslutningen temmelig uren og uten kraft, noe som føltes som beskrivende for dette unge laget og kampen sett under ett.
Det skulle allikevel bli noen spennende sluttsekunder når Dolan kjempet seg gjennom og serverte Brereton Diaz. Som sagt, en god opplevelse isolert sett for Dolan, og forhåpentligvis noe for ham å bygge på, men 3-2 kom for sent slik at det sluttet med et bittert tap.
Bittert, både fordi sjansestatistikken var jevn - vi hadde faktisk flest skudd på mål - og fordi man ikke kan tillate to kontringsmål på hjemmebane. Særlig 3-1, rett etter egen redusering skal ikke skje. 

Jon Dahl sa etter kampen at laget kan være veldig gode når de er på hugget og spiller på få touch, men det fikk de ikke til mot Bristol City.
- Det er frustrerende, for vi ønsker å skape en atmosfære på Ewood som gjør at lag synes det er tøft å spille her, men vi gjorde det ikke vanskelig for dem.
Samtidig la dansken til at det er forståelig med en slik ung gruppe som står i en overgangsfase. JDT la til at det kommer til å ta tid, men samtidig var han tydelig på at gutta må lære seg raskt, slik at Ewood blir en spesiell plass for supporterne.
Mens læretiden pågår må vi notere to strake hjemmetap.