- Ikke mye er feil

Publisert 28.12.2020 av Øystein Thorsen

Har Mowbray sin taktikk blitt gjennomskuet?

Mange har kommet til konklusjonen at Blackburn sliter mot lag som legger seg bakpå og ikke åpner for å forsøke og faktisk spille fotball. Det grelleste eksempelet må ha vært når vi møtte Stoke, som etter en tidlig scoring ikke var interessert i noe som helst som minnet om fotball resten av kampen. 
Etter drøye halvtimen spilt måtte kampleder ta fram det gule kortet på grunn av uthaling av tiden - og det på Stokes hjemmebane.

Lancashire Telegraph tar i dag opp problematikken med Tony Mowbray, og Lancs Live skriver om samme sak. Sistnevnte bruker ikke bare forrige kamp som eksempel, men minner også om lignende situasjon mot Forest og Cardiff. Andre kamper mot forsiktige motstandere som vi har friskt i minnet er for eksempel Millwall og Rotherham - uten at taktikken deres holdt hele veien.
På sin side forsikrer Mowbray om at de har jobbet med saken siden Stoke-tapet.
- Hver treningsøkt etter Stoke-kampen har vi jobbet med å bryte ned kompakte forsvar. Vi har ikke lykkes ennå, men måtte støtte oss til et magisk øyeblikk fra Rothwell nå sist, erkjenner sjefen. 
Mowbray legger til at han mener de bare må fortsette å prøve, for slik han ser det er det ikke mye de faktisk gjør feil

Samtidig peker Mowbray på ting som må bli bedre. Bedre server inn i feltet og flere folk må utfordre i boksen. 
- Jeg har stilt opp med mange forskjellige lag mot Tony Pulis og han er alltid vanskelig å møte. De legger opp til å ha mange mann bak ballen og det gjør det vanskelig.
Samtidig har vi sett andre lag, særlig Wycombe, trå til med altfor naiv innstilling, og det sluttet som kjent 5-0.
Dette var tidlig i sesongen, og Lancashire Telegraph stiller da spørsmålet om Blackburn møter taktikken de møter fordi motstanderen respekterer Blackburn, eller om Mowbrays plan er gjennomskuet?

Et graverende punkt som lokalavisa løfter fram er at samtlige av de tre siste avslutningene som har truffet buret til Kaminski har gått inn. Når da scoringsevnen har avtatt i den grad den har blir det lite poeng. Faktisk er det sånn at Blackburn kun har scort to ganger i løpet av den første halvtimen de 13 siste kampene, og på de siste fem førsteomgangene har man ikke fått nettkjenning i det hele tatt. 
Dessverre ser det ut som at Mowbray ikke helt får til den rette startelleveren nå for tiden eller så klarer han ikke å forberede spillerne godt nok. Eventuelt er ikke spillerne helt skrudd på fra avspark - men igjen, da burde de heller ikke fått starte kampen.

Samtidig har Mowbray sjelden fått velge det laget han helst vil. Til det har skadene vært for mange. I forhold til forsvaret har det vært bingo hvem som kan starte, men lokalavisa peker også på at Ayala ikke ser bekvem ut på venstresiden, og enda verre er det at Douglas ikke lever opp til forventningene man hadde til ham. 
Wednesday gjorde allikevel noen forsøk, og når de bega seg framover så det skummelt ut. Kun en kanonblokkering av Ayala og en velvillig linjemann hindret tap.

Fra Huddersfield-leiren melder Town-sjef Corberan at spillerne var langt nede etter å ha tapt på overtid mot Barnsley.
- Det er kun to dager mellom kampene, så det første vi skal gjøre nå er å riste av oss skuffelsen, deretter se på hvordan vi kan slå tilbake. Blackburn liker å bygge opp bakfra, de er et offensivt lag som kommer til å presse oss, sier Corberan til Huddersfields nettside.
Samtidig legger han til at de vil spille sitt eget spill og finne motivasjon i følelsen fra forrige kamp.
Så gjenstår det å se om det kan skape rom for Mowbrays utvalgte, eller om de bare lar oss trille ball en stund, før de smeller inn en kontring.