- Frustrerende kamp

Publisert 10/3/2020 av Erlend Pettersen

Nok en gang endte det med poengdeling mellom lagene.

Som de siste to oppgjørene mellom lagene på Ewood Park endte det med et uavgjort resultat når Cardiff fikk det de var ute etter; 0-0.

Det var optimisme å spore blant Rovers-fansen før kampen og det var hjemmelaget som var det beste laget. Men det var bortelaget som kunne ha tatt ledelsen når Hoilett dro seg  innover på venstrekanten, men Kaminski reddet flott med en en-hånds redning. Det var mye spill på midten i den første omgangen uten at noen av lagene fikk til de store mulighetene. Når klokken tikket mot pause fikk Rovers- sin toppscorer Adam Armstrong tidens sjanse alene med Smithies i gjestenes mål etter at Dolan spilte han fri. Dessverre så vant Smithies den duellen. Der skulle Rovers ha tatt ledelsen.

Brereton fikk sjansen på overtiden av den første omgangen, men skuddet gikk rett på målvakt. Dermed kunne begge lags managere legge en slagplan for den andre omgangen på stillingen 0-0.

Den andre omgangen startet med flere gule kort, uten at de store farlighetene kom. Mowbray tok grep rett før timen spilt når Gallagher kom inn før Brereton. Tomlin hos gjestene fikk gult kort i det 59. minutt og ti minutter etter var han på vei inn i garderoben med sitt andre gule kort og med det rødt kort.

Nå skulle hjemmelaget jakte vinnermålet med en mann mer de siste 20. minuttene. Rovers manglet tempoet i spillet og med det så ble det lite bevegelse rundt ballfører. Samt når muligheten til å slå inn ble sløst vekk grunnet dårlige innlegg, så luktet det veldig uavgjort over et regntungt Ewood Park. Men, så i det 73. minutt stemte alt. Bell slo et flott innlegg og på bakerste kom innbytter Gallagher, men han blåste ballen over mål. Nå skulle hjemmelaget ha ledet kampen nok en gang.

Rovers fortsatte med å trille mye ball, men slet med å finne rommene på et kompakt Cardiff forsvar. Når klokken bikket 93. spilte minutter slo Armstrong inn et flott innlegg som nesten Morrison styrte i eget nett, men ballen sneik seg utenfor stolperoten.

Dermed ebbet kampen ut med 0-0 noe hjemmelaget må se seg skuffet over. Rovers må få opp presisjonen på innleggene, spesielt viktig er det mot lag som legger seg kompakt. Sjansene skapes når innleggene er presise, noe man så veldig tydelig i dag.

Neste kamp er hjemme mot Nottingham Forest lørdag 17. oktober som i dag tapte hjemme mot Bristol City med 2-1. Med nok et tap så kommer nok skogvokterne til Ewood Park med ny manager.