- Et fortjent resultat

Publisert 08.11.2020 av Øystein Thorsen

Mowbray om kampen og om Evans skade.

Som BRSCN rapporterte om i går var det en meget god laginnsats som ble lagt ned, der åtte var gjennomgangskarakteren hos Lancashire Telegraph, i alle fall når man ser på de som spilte brorparten av kampen. 
Unntaket var sjuer på Buckley og niere for Brereton og Armstrong.

De to sistnevnte ble tungen på vektskålen, og særlig Brereton får skryt for å ha startet samtlige kamper denne sesongen, og ikke minst for å ha lagt ned en kjempeinnsats i begge deler av banen.
- Dette trengte vi etter noen tøffe uker, sa Brereton etter kampen.
Lancs Live skriver at angriperen nå har spilt mere enn 1000 minutter, sammenlignet med 592 minutter fordelt utover hele fjorsesongen.

Tilliten fra Mowbray ser dermed ut til å gi resultater da 21-åringen både scorte det første og var sterkt delaktig i 2-1-målet.
- Begge kampene denne uken var tøffe. Mot Middlesbrough fikk vi et poeng, og nå er vi strålende fornøyde med å gå inn i landslagspausen med en seier og ser veldig fram til Luton-kampen, var Breretons sammenfatning.
Avslutningsvis kunne angriperen erkjenne at det har hjulpet på selvtilliten med all spilletid i det siste, og det er grunn til å tro at han bare kommer til å bli bedre.

Mowbray var naturligvis også fornøyd, uten å ta helt av.
- Det var det resultatet vi var ute etter, sa sjefen, samtidig som han minnet om at mange spillere har vært utilgjengelige i det siste.
- Ut ifra det var det en stor, stor seier for oss. Selvsagt var det veldig godt å kunne få Thomas tilbake i mål, Jonno med sin styrke på midtbanen og å se Armstrong gjøre som han gjør lengst framme
Videre mente Mowbray at særlig første omgang var veldig god, selv om det ikke ble mål.
- Etter at de scorte på straffen var vi kanskje litt nervøse i fem, ti minutter.
Sjefen var også usikker på om det skulle vært straffe, men den ble uansett ikke avgjørende for kampen.

Det eneste skåret i gleden var skaden på Evans.
- Det ser dessverre ikke bra ut, og han er naturligvis lei seg siden han mister kampene for Nord-Irland.
Nordirene skal jo spille playoff-finale mot Slovakia, og Evans håpte selvsagt å kunne bidra til EM-billett.
- Vi skal scanne ham, så får vi se, sa Mowbray til Lancashire Telegraph, men ting tyder altså på en lengre tid ute for 30-åringen.

Avslutningsvis kan vi nevne Holtby som også ble utelatt fra troppen. Tyskeren meldte Mowbray fredags kveld om høy temperatur, men midtbanespilleren har i følge Mowbray antageligvis bare en vanlig influensa, da koronatesten var negativ.

Kort oppsummert slår vi fast at spillere og manager nå tar fatt på to ukers pause fra seriespill med en god følelse og senkede skuldre. Forhåpentligvis blir enda flere kampklare i tiden framover, samtidig som vi håper at klubben klarer å holde samtlige skjermet fra pandemien.