- Et ålreit resultat, sier JDT

Publisert 1/22/2023 av Øystein Thorsen

Alt i alt kan vi være fornøyde med uavgjort.

Det var i lang tid en seiersgaranti når Blackburn scorte først, men slik har det ikke vært i det siste. I jula mistet vi en 1-0-ledelse to ganger - på rad dessuten - så når ledelsen ikke holdt mot Bristol City, men det ble poeng allikevel, så er det en forbedring. Som sagt, sammenlignet med å miste alle poengene.
Og Jon Dahl er ganske så enig.
Selvfølgelig, når man leder og kontrollerer kampen ønsker man å vinne, men det er en vanskelig bortebane og de har mange offensive strenger å spille på. Når vi i tillegg ble redusert til ti så må vi være fornøyde, spesielt med tanke på innsatsen som ble lagt ned i kampens avsluttende fase, sa Jon Dahl.

Scoringene var øverste hylle, men også bunn i bøtta. For måten Bristol City fikk utligne på var veldig svakt. At Vyner fikk lov til å føre ballen forbi både Buckley og Morton er ikke greit, Ayala var også passiv i situasjonen, og skuddet var ikke umulig for Kaminski å håndtere på en bedre måte.
En god trøst var det da å heller tenke på Dacks scoring. Talismanen er definitivt tilbake og er for øyeblikket spilleren som gjør forskjell for oss akkurat nå, med scoring mot Cardiff, assist i cupen mot Norwich og nytt mål denne helgen. 

Jon Dahl mente utvisningen av Ayala var streng, men måten laget fremsto etter utligningen var gledelig.
Det var veldig bra. Vi blir redusert til ti mann kort etter utligningen men laget viste kjemperånd og måten de jobbet sammen gjorde at poenget ble med hjem.
På tampen rakk journalistene å stille spørsmål om overganger, men Jon Dahl hadde ikke mye konkret å komme med. Ryan Porteous er muligens spilleren som er nærmest, men det kan fortsatt komme skjær i sjøen så ingenting tas for gitt.

Hva kan man ta med seg fra kampen? Har gutta nå sett at det er mulig å spille uavgjort, slik at den enorme haugen av tap forhåpentligvis slutter og vokse?
For dét har jo vært problemet fram til denne kampen, at det har vært veldig enten eller. Scor først og vinn, eller slipp inn og tap, har vært den svært enerverende gjennomgangsmelodien denne sesongen.
Med en uavgjort nå får vi håpe at laget kan komme inn i en fase der de gjennom hele kampen i det minste har kjenn på ett poeng, i stedet for ingen - slik det har blitt 13 ganger denne sesongen.