- En veldig viktig seier

Publisert 3/16/2023 av Øystein Thorsen

Jon Dahl var naturligvis meget fornøyd etter 2-1-seieren.

- Det var unødvendig å vinne på den vanskelige måten, den tøffe måten! sa en strålende Tomasson til RoversTV etter kampen.
Dansken siktet til sjanse-bonanzan laget hadde stått for. Bare i første omgang kunne det vært 3-0 uten at noen kunne klage på det, men så skulle det altså bli svært nervepirrende.
- Særlig i denne fasen av sesongen er det ekstremt gledelig med seier, for nå blir hvert poeng viktigere og viktigere, fortsatte treneren.
Det er ikke rakettforskning, men ser vi på Norwich og WBA som bare klarte uavgjort i går blir det med en gang tydelig hvor stor forskjell tre poeng gjør, for nå ligger syvende plassen fem poeng etter og åttende plassen seks poeng etter.

Seieren var nummer 19 etter 37 kamper spilt. Det er like mange som hele fjorsesongen sett under ett, skriver Lancashire Telegraph, og 61 poeng er mere enn hva laget har klart i fem av de siste ni sesongene.
Uansett hvor vi havner kommer sesongen til å se veldig bra ut sammenlignet med årene før.
Til dette har 13 hjemmeseiere hjulpet godt, og faktisk har vi ikke hatt like mange hjemmeseiere siden nedrykket fra Premier League.
Om det holder hele veien til playoff gjenstår å se, men resultatene denne runden har sendt oss et steg i rett retning.

- Jeg så ikke det tapet komme, sa Paul Ince i en oppsiktsvekkende uttalelse etter kampen.
For den tidligere midtbanespilleren virket det åpenbart at 1-1 kunne kontrolleres inn - selv om han må ha sett at Blackburn stadig vekk spilte ball-i-hatt med gutta hans.
- Vi vet at vi må være konsentrerte i 95 minutter, men det var vi ikke, konkluderte Ince.
Tomasson på sin side var ikke overrasket over at avgjørelsen kom.
- Vi mer eller mindre ventet på scoringen for vi skapte jo så mange sjanser. Baklengsmålet var unødvendig å slippe inn, men gutta skal ha skryt for at de beholdt troen.

Når Lancashire Telegraph ser på kampforløpet er det et viktig aspekt de løfter fram: Blackburn finner ikke ofte tilbake til ledelse når motstanderen har utlignet, men nå har det skjedd to ganger på kort tid. Først i 3-1-seieren mot QPR, og nå mot Reading.
Sjelden kost skriver lokalavisa, for før QPR-kampen hadde ikke laget tatt tilbake en ledelse på de siste 14 månedene.
Vi har skrevet om det mange ganger, men uevnen til å få poeng når man ligger under, eller gjenerobre en ledelse er noe Blackburn sliter med.
Bare ikke nå i det siste, noe som kan bli livsviktig.

En annen oppløftende observasjon er at Hedges kom inn fra benken til nettkjenning. Bare to andre innbyttere har gjort det denne sesongen, og Brereton Diaz er en av de - mot Stoke forrige uke. Slikt er også viktig, at hele laget kan bidra på forskjellige måter.
For øyeblikket gjør man veldig mye riktig i Blackburn, noe som gjør fortsettelsen i ligainnspurten meget spennende - for ikke å snakke om kvartfinalen mot Sheffield United førstkommende søndag.