- En uke igjen

Publisert 13.06.2020 av Erlend Pettersen

Ett offensivt Rovers-lag satser på play-off.

I dag er det bare en uke igjen til sesongen starter opp igjen etter at Championship sesongen ble stoppet 10. mars. Det som venter nå er et råkjør fram mot siste serierunde 22. juli der man håper at Rovers kan forlenge sesongen med play off spill til Premier League. Selve finalen spilles 2 eller 3 august.

Rovers tar i mot Bristol City hjemme på Ewood Park neste lørdag i en meget viktig kamp mot en av de man kjemper i mot om å klare en topp seks plassering. I Tyskland så har så si hjemmefordelen blitt radert ut etter at det spilles kamper uten tilskuere. Det skal bli spennende å se hvordan det slår ut i Championship. Rovers har fire hjemmekamper igjen, mens man har fem bortekamper i så måte.

Tar man en titt på tabellen så ligger som sagt Rovers på en 10. plass med 53. poeng. Preston som innehar den siste plassen som gir kvalifisering har 56. poeng, mens det er et gap opp til Nottingham og Brentford på 60. poeng. Men mulighetene er absolutt tilstede for å kapre en av de plassene som gir muligheten til Premier League spill kommende sesong.

Ser man på kampprogrammet Rovers har igjen så er det en del nøkkelkamper som må vinnes og den første er allerede neste lørdag:

  • Rovers v Bristol. Bristol på en 7. plass.
  • Wigan v Rovers. Wigan ligger på en 22. plass.
  • Barnsley v Rovers. Barnsley ligger sist.
  • Rovers v Leeds. Leeds leder serien.
  • Cardiff v Rovers. Cardiff på en 9. plass.
  • Rovers v WBA. Gjestene ligger på 2. plass.
  • Millwall v Rovers. Hjemmelaget ligger på 8. plass.
  • Rovers v Reading. Gjestene ligger på 14. plass.
  • Luton v Rovers. Luton ligger nest sist.

 

Som dere ser ovenfor så møter vi stort sett lag som har noe å spille for. Spesielt lagene i bunnen kan overraske på slutten, mens kampene hjemme mot Leeds og WBA kan bli lettere hvis de føler seg trygge på opprykk. Men kampene som må vinnes er Bristol, Cardiff og Millwall. Det er de lagene som ligger nærmest oss, så det vil hjelpe mye å slå dem. Men man må unngå bananskall i de andre kampene.

Holtby og Evans er klare til å bidra etter langvarige skader så de vil absolutt bidra positivt. Mye vil avgjøres på det mentale planet når kampene skal spilles for tomme tribuner. Hvem vil takle situasjonen best? Svaret får vi sent den 22. juli.

Hva tror du om sesongavslutningen? Gi oss en lyd i sosiale medier eller i vårt forum.