- En bra start for prosjektet

Publisert 7/31/2022 av Øystein Thorsen

Jon Dahl var meget fornøyd med seier i premieren.

Vår nye trener har snakket mye om "vi", at alle jobber sammen for å få resultater og han inkluderer supporterne i dette. God kontakt med fansen er viktig, og det første ordentlige steget for å få en god relasjon til publikum ble kanskje tatt i forrige uke når det var åpent hus og trening på Ewood. 
Når premieren ble unnagjort siste helg i juli var supporterne på plass, og Jon Dahl med mannskap fikk en varm velkomst. 

- Det var flott å gå omkring på Ewood, jeg så til og med noen danske flagg. Dette handler ikke om meg, det er spillerne som skal ha publikums støtte, men jeg likte mottagelsen vi fikk, sa Jon Dahl i følge Lancashire Telegraph.
- Det ble en stor seier for fansen, som stilte seg bak laget. Gutta la ned en skikkelig innsats. Forsvaret var solid med Scott og Daniel som tok kontroll på situasjonen.
Både Ayala og Wharton hadde en veldig god kamp, og hvis de to holder seg skadefrie - særlig Ayala vet vi er utsatt - så har JDT en veldig god platform å bygge på.

Apropos skader så har vi fått vite at Hayden Carter er ute i en måneds tid på grunn av problem med en hamstring. 
- Han ble skadet på trening og blir ute en liten stund, kunne dansken informere om.
Dermed blir det nå enda viktigere at Broughton klarer å få inn en midtstopper. 
- Gregg jobber hardt med erstattere. Vi har jo mistet åtte mann, så vi ligger litt etter i forhold til det. Sam Barnes kom med i går, og unge Ash Phillips var vår nittende spiller, men som Lancashire Telegraph skriver er det mye å be om at Barnes og Phillips skal være direkte backup for Wharton og Ayala.

Tilbake til kampen så var Jon Dahl veldig glad for viljen og gløden som spillerne viste, og at publikum svarte med samme mynt. 
- Vi må vise følelser, vise supporterne at vi vil, og det gjorde spillerne. Vi må skape samhold med supporterne og det hadde vi i dag
Jon Dahl syntes ikke at spillet fungerte hele tiden, særlig i første omgang var ikke organiseringen alltid like god, men det kan man forstå når det er sesongens første dag. Mange forandringer har blitt gjort på kort tid, så det vil ta tid å få alt på stell.
Allikevel ble QPR holdt unna, de noterte ikke et eneste skudd på mål, samtidig som vi fikk et seiersmål som ikke kunne vært bedre.

- Det var et fabelaktig treff av Travis. En helt spesiell dag for ham, han som var kaptein for første gang, samtidig som han fikk til et sånt treff. Buckley fikk sin kamp nummer 100 for klubben, QPR traff ikke mål en eneste gang, og hadde tverrliggerskuddet deres gått på mål hadde nok Kaminski tatt det.
Det som dansken vil se forbedringer på er overgangene. 
- Hadde vi vært bedre i overgangene kunne vi scort tre eller fire mål i dag. Vi hadde gode muligheter, men pasningene ble for dårlige. I andre omgang var det bedre, og vi hadde en periode på 20 minutter der vi dominerte fullstendig og var konstant på motstanderens banehalvdel.

Det store spørsmålet akkurat nå er vel om QPR er en veldig svak motstander, eller om laget til Jon Dahl faktisk er svært godt. Fasit er kanskje en mellomting. Vi vil allikevel hevde at slik forsvaret og de to på midten fremsto så hadde det nok vært tøft for de fleste lag i denne ligaen. Hvis nye skader kan unngås og samhandlingen, overgangene og pasningene begynner å sitte bedre kan dette laget bli veldig gøy å følge fremover.
- Det ble en flott start for dette herlige prosjektet, var Jon Dahls avsluttende ord.

Helt til slutt runder vi av med en oppdatering på Sammie Szmodics og Tyler Morton. Lancashire Telegraph forventer at begge disse er på plass i løpet av neste uke.
Ingen av disse er midtstoppere, men vi trenger flere alternativ på midten så dette er allikevel gode nyheter.