- D & G sto fram

Publisert 4/20/2018 av Erlend Pettersen

Danny Graham og Bradley Dack sendte Rovers-fansen til himmels.

I gårdagens Tv-sendte oppgjør mot kvalikjagende Peterborough var en kamp med to helt forskjellige omganger fra Rovers sitt perspektiv. Førsteomgangen var svak, mens andre omgangen ble et fyrverkeri som endte i en 3-1 seier etter to mål av Dack og ett fra Danny Graham.
Foran helgens kamper ser tabellen slik ut i toppen:

1. Wigan spilt 42 kamper. 90. poeng.
2. Blackburn spilt 43 kamper. 90. poeng.
3. Shrewsbury spilt 42 kamper. 82. poeng

Førsteomgangen i går startet lovende allerede etter to minutter når Armstrong satt fart og slo inn på bakerste, men Graham kom noen sekunder for sent inn. Rovers fortsatte å legge litt trykk på gjestene, men stikkeren fra Williams i det femte minutt ble litt for hard for en løpende Antonsson. Fra nå og resten av omgangen var det mye Peterborough. Edwards kom seg løs rett utenfor sekstenmeteren og fyrte av et skudd som Raya holdt greit. Rovers derimot fikk en fin mulighet til å ta ledelsen i det 23. minutt når Mulgrew slo inn et farlig frispark bak forsvarsmuren til gjestene. Dessverre så dalte ikke ballen ned til en blåhvit spiller. Gjestene fortsatte med å ha ballen mye, og nå begynte det å bli farlig. Halvtimen spilt så måtte Williams blokkere skuddet til toppscoreren Marriott. Klokken tikket mot pause, men gjestene hadde ikke tenkt å gå inn til pausepraten tomhendt. I det 44. minutt felte Dack Grant like utenfor sekstenmeteren og Cooper hos gjestene sto klar. Ballen føyk over muren og ballen hadde retning krysset, men Raya i buret slo til med en meget god redning når han fikk opp venstrehånden og ballen gikk ut til hjørnespark. Påfølgende hjørnespark endte på første stolpe og pannebrasken til Mulgrew. Ballen fikk en dupp videre bakover og endte via stolpen og inn i mål. 0-1, sto det når dommeren blåste av omgangen.

Det var et heltent hjemmelag som kom ut i den andre omgangen. Spillerne hadde diskutert sammen med Mowbray i pausen om hva de måtte gjøre bedre for å få til et godkjent resultat; seier.

I det 49. minutt fikk Rovers ballen inn på bakerste stolpe der Armstong lå og vaket. Han fikk sendt inn ballen, men hodestøtet fra kapteinen gikk over mål. De 11679 tilskuerne på Ewood Park denne vårkvelden begynte å ane hvilken hensikter Mowbary & co hadde lagt i pausen. Utligningen skulle komme seks minutter etterpå når Williams slo inn fra venstre. Ballen gikk via en motstander og traff pannebrasken til Dack som sto midt foran mål. 1-1, og nå steg lydnivået betraktelig.

Nå var det hjemmelaget som hadde kampen. Dødballene kom på rekke og rad og når Mulgrew sto klar med et frispark forsøk i det 73. minutt steg forventingene på tribunene. Ballen gikk over gjestens mur, men O`Malley i mål fikk slått ballen til hjørnespark. Evans fikk gult kort 12. minutter før slutt etter en stygg takling, til gjestenes store frustrasjon at ikke fargen på kortet var en annen farge. Temperaturen på tribunene økte i takt med Rovers økende jakt på vinnermålet. Målet som skulle sende Ewood Park til himmels kom i det 84.minutt når Smallwood la inn fra høyre. Der møtte Williams ballen på hode og inne i feltet stanget Dack ballen i tverrliggeren. På returen dukket Graham opp å sendte ballen i nota med et flott hodestøt. 2-1, til stor jubel for de frammøtte.

Fjerdedommeren indikerte fire minutter med tillegg. Hjemmelaget begynte å bruke god tid og spenningen lå der om gjestene skulle utligne på tampen. Men i det 93. minutt jaget Graham ballen. Han vant ballen høyt opp på banehalvdelen til gjestene. Graham gikk rett mot mål, og der kom en løpende Dack i mellomrommet og Graham sendte ballen perfekt til Dack som bare sendte ballen videre og inn i mål og, 3-1 til Blackburn.

Med denne seieren ligger vi nå åtte poeng foran Shrewsbury med en kamp mer spilt. De tar i mot allerede nedrykksklare Bury på hjemmebane. Wigan som vi nå ligger poengmessig likt med gjester Fleetwood.
Går kampene vår vei i helgen og tirsdag samt at vi gjør vår jobb borte mot Doncaster kan opprykket bli klart tirsdag. Men mest sannsynlig så rykker vi opp lørdag 28. april når vi gjester Charlton.