- Broughton på vei ut

Publisert 5/11/2024 av Erlend Pettersen

Ryktene rundt Gregg tok fart fredag.

Vi skrev om avgangen til Ian Silvestre tidligere denne uken. Han måtte gå etter rotet med papirarbeidet etter flere overganger som ikke gikk igjennom. I går kveld skriver blant annet BBC at Gregg Broughton er på vei til å forlate sin stilling som sportsdirektør i Blackburn.

Avisen mener å vite at det er samarbeidsproblemer mellom han og styret/eierne om veien videre. Det virker som at klubben ikke er villige til å bruke midler på å forsterke og bygge klubben som Gregg mener er det beste. Det lukter ikke veldig bra sommer hvis man skal tenker stall sammensetning. 

Broughton er den mannen som virker å være den fotball faglige i klubben som har en plan. Han har fått flere spillere til å signere nye kontrakter, samt fått inn en del gode spillere samtidig som man har solgt Adam Wharton for gode penger. Han har gjort sakene sine bra når det har vært midler og planen har blitt fulgt. Er ikke enkelt slik situasjonen ble i fjor sommer med budsjettkutt. 

Men man skjønner han godt om han forlater klubben. Det er ikke akkurat en normal fotballklubb når det kommer til styresett og eierskap. Ting tar i tillegg veldig lang tid.

Det føles som om at klubben tar to skritt framover, før å så ta ti tilbake. Slik skaper man ikke et lag som kan kjempe i toppen over lengre tid. Heller et nedrykkslag. 

Men kanskje blir man positivt overrasket når overgangsvinduet stenger for sommeren?