– Dette var året barndomsdrømmen gikk i oppfyllelse

Publisert 1/7/2021 av Fredrik Schjesvold

Tyrhys Dolan er en av få som kan se tilbake på 2020 med et smil.

Dolan var Preston-spiller ved årskiftet i fjor, men da sommeren kom valgte Championship-klubben å la 19-åringen gå gratis fra klubben. Angriperen hadde ingen førstelagskamper for Preston, men det skulle endre seg da Mowbray og Rovers satte inn støtet for unggutten.

Etter at Rovers plukket han opp, har han denne sesongen alene fått 19 kamper (seks starter, tretten fra benken) for førstelaget. Han står med tre mål og tre assist på bare 621 minutter – det betyr at Dolan snitter på 103,5 spilte minutter per målinvolvering.

Et av målene kom faktisk mot Preston tidligere i sesongen, og viste dermed hvor mye de gikk glipp av ved å la han gå gratis til Rovers.

Opprinnelig var det tenkt at Dolan skulle tilbringe sesongen med U23-laget, men det han viste i pre-season var for bra til å la han ikke få en sjanse på førstelaget. Pre-season var såpass bra at han startet fire av Blackburns fem første kamper i serien, men etter signeringen av Harvey Elliott har det ikke vært i nærheten av like mange minutter.

– Dette var året barndomsdrømmen gikk i oppfyllelse, sier Dolan til iFollow Rovers.

Før overgangen til Blackburn, scoret Dolan for Preston U18 mot nettopp Rovers i den femte runden av FA Youth Cup forrige vinter. Det hjalp mye for overgangen til Ewood Park.

– Fra å spille i FA Youth Cup til å debutere profesjonelt, for så kanskje å få debuten i FA-Cupen er en stor prestasjon for meg i et minneverdig år, sier Dolan.

– Jeg følte meg hjemme med en gang jeg kom til Blackburn, og gutta fikk meg til å passe inn i spillergruppa raskt, avslutter han.

Tyrhys Dolan har en kontrakt som utgår sommeren 2022.