Årets prisutdeling

Publisert 4/25/2024 av Øystein Thorsen

Ingen overraskelse hvem som dominerte.

Den som gjerne klikker seg inn på klubbens nettsted eller andre engelske sider har allerede fått med seg at Blackburn har hatt sin årlige galla med prisutdeling til de som har utmerket seg denne sesongen. 
Vi går gjennom hele listen her

At Szmodics fikk flere priser var ikke helt uventet. Tre utmerkelser ble det til mannen som så langt har scort 31 mål denne sesongen, noe som gjør ham til (foreløpig) soleklar toppscorer i Championship, samtidig som han deler toppscorerplassen i FA-cupen.
Haaland må score to til for å passere vår mann, mens Adam Armstrong ligger fem scoringer bak i Championship.
Med en slik sesong ble iren stemt fram til årets spiller av supporterne og også årets spiller - stemt fram av lagkameratene. 
I tillegg delte Szmodics prisen for flest banens beste, sammen med Scott Wharton.

Hos Rovers Women var det Lucy Sheperd som ble supporternes årets spiller, mens spillerne stemte fram sisteskansen Alex Brooks. Meg Hornby hadde flest banens beste-priser. 
Hannah Coan fikk prisen som årets unge spiller blant damene, mens Jake Garrett fikk tilsvarende pris hos herrene.

Garretts pris tyder på at det ikke har vært mange unge som har markert seg særlig sterkt - eller fått sjansen - denne sesongen, for 21-åringen har ikke dominert lagoppstillinger i serien, men har hatt de beste kampene sine i Carabao Cup.
Samtidig er det en fjær i hatten for en spiller som har vært tålmodig og blitt værende i klubben - sammenlignet med Buckley og Travis som krevde utlån. 
Om dette gir flere belønninger lenger frem henger på om Garrett kan fortsette å utvikle seg.

Supporterne fikk avgi flere stemmer, nemlig årets mål. Det var en hel del flotte scoringer å velge mellom, så valget var ikke lett. De som fikk flest stemmer var Ryan Hedges for soloprestasjonen da han trikset seg forbi forsvaret til Watford, og ble matchvinner i samme slengen. 
Hos damene var det Mille Chandaranas kremmerhus som tok førsteplass, dermed har Chandarana hatt årets mål to sesonger på rad

Blant priser som ikke handler om prestasjon på banen finner vi en som kalles Community Contribution Award, som gikk til Dom Hyam. Blackburn har jo mye fokus på å være en klubb som skal spille en rolle i lokalsamfunnet, og Hyam har da gjort seg bemerket på det området. Special Club Award ble tildelt tidligere finansdirektør George Root.

Ekstra gledelig - sett med norske øyne - var at Sondre Tronstad ble kåret til årets nykommer. Tronstad brukte litt tid på å komme inn på laget, men når JDT følte han var klar var det aldri aktuelt å utelate den hardtarbeidende midtbanespilleren. 
Tronstad er egentlig den eneste godkjente signeringen fra i sommer, og man kan nesten lure på om Solbakken kan ha ham som en som ligger i vannskorpa hva gjelder spill med flagget på brystet? 
I Rovers Women var det Tyler Toland som tok tilsvarende pris.

BRSCN gratulerer alle sammen, og håper at sesongen rundes av med en fjerde pris for Szmodics, nemlig toppscorer i Championship - samtidig som ny kontrakt på nest øverste nivå kan sikres.