"Dødsspiralen" endelig stoppet

Publisert 1/18/2020 av Erlend Karlsen

- Og nok en gang så var det i mot Sheffield Wednesday.

Blackburn slo endelig tilbake og slapp å gå på sin 7 kamp uten seier. Igjen så var det mot Sheffield Wednesday det snudde, denne gangen stoppet Rovers ikke opp med bare 2 mål.

Rovers boss Tony Mowbray gjorde bare en endring på laget som møtte Preston sist, Joe Rothwell kom inn i stedet for langtidsskadde Corry Evans.

Det var et mer motivert mannskap som gikk på banen mot Hillsborough i ettermiddag og Rovers tok en fortjent ledelse etter 19 minutter da Holtby satte inn 0-1 via en forsvarsspiller. Hjemmelaget slet med å komme inn i kampen etter dette og det skulle straks bli verre, Massimo Luongo ble direkte utvist etter en duell med Lewis Travis. Det røde kortet så noe billig ut. Men det brydde Rovers og Lewis Travis seg lite om, etter 36 minutter fyrte midtbanespilleren ett skudd som gikk i stolpen og deretter i bakhodet til en uheldig Dawson, ballen trillet over linja og dermed 0-2. Ettermiddagens tredje mål skulle komme like før pause, en meget opplagt Adam Armstrong fikk servert Lewis Holtby inne på 5 meter og tyskeren hadde få problemer med å sette inn 0-3 som ble pauseresultatet.

Blackburn fortsatte å presse på et 10 manns Wednesday lag like etter pause også, Dawson gjorde en glimrende redning fra hans egen spiller Adam Reach, noe som førte til en corner. Corneren svingte Stewart Downing inn til en umarkert Darragh Lenihan som enkelt kunne dunke inn 0-4! Unggutten Joe Rankin-Costello fikk endelig sjansen på førstelaget og han takket for tilliten med å sende en flott stikker til Sam Gallagher. Den utskjelte spissen serverte en flott avslutning og dermed 0-5, forhåpentligvis hjelper dette på selvtilliten til gutten.

Sheffield Wednesday: Dawson, Fox, Lee (Hutchinson, 46), Bannan (c), Winnall, Borner, Murphy, Reach, Luongo, Iorfa, Urhoghide (Lees, 46).

Inbyttere: Wildsmith, Rhodes, Harris, Pelupessy.

Gult kort: Borner, 14

Rødt kort: Luongo, 23

Rovers: Walton, Nyambe, Lenihan (c), Adarabioyo, Bell, Travis (Davenport, 72), Downing, Armstrong (Brereton, 87), Holtby, Rothwell (Rankin-Costello, 59), Gallagher.

Innbyttere: Leutwiler, Williams, Graham, Bennett.

Mål: Holtby, 19, 45, Dawson OG, 36, Lenihan, 48, Gallagher, 90.

Gult kort: Rothwell, 56.