Williams er glad for skiftet

Publisert 9/18/2019 av Øystein Thorsen

Iren nyter tilværelsen som midtstopper.

En av snakkisene i Blackburn siste tiden er hvordan det svartmalte forsvaret har fungert langt bedre enn ventet, og ikke minst hvordan Derrick Williams har kommet inn som midtstopper - og med det bidratt til å holde buret rent fire ganger så langt denne sesongen.
I dag skriver klubbens nettsted at han har drømt om rollen i lang tid.

Det er ikke unikt at Mowbray har hatt få forsvarere å velge mellom. Mot slutten av fjorsesongen var Lenihan skadet, og Mulgrew er en spiller som relativt ofte var å finne på sykestua, så da ble Williams flyttet inn fra backen. Etter å ha fått prøve seg sentralt de siste kampene av sesongen tok han mot til seg i sommer og spurte Mowbray om han kunne bli vurdert som midtstopper på fast basis.

Det er litt tidlig å klemme til med “resten er historie”, siden sesongen kun er syv kamper gammel, men innledningen har sett veldig lovende ut, og akkurat nå er ikke savnet etter vår tidligere kaptein Mulgrew særlig stort. Statistikken har nemlig antydet at Mulgrew var blant våre dårligste kort, forsvarsmessig betraktet. Med Williams holder vi nullen oftere enn vi slipper inn, og 26-åringen har til og med scort to mål så langt, så hvem vet om han kan dekke opp for Mulgrew også på den fronten?

- Jeg har alltid visst at jeg er bedre som midtstopper, sier "Del" til klubbens nettside. Jeg måtte bare ta steget, gripe sjansen. Man må våge av og til, men samtidig vet jeg at jeg må levere, man kan ikke be om ny jobb og ikke prestere, sier Williams.
Etter å ha slitt med skader hele sommeren ble han kastet rett i ilden mot Fulham, og etter det har pila bare pekt en vei.

Tilliten fra Mowbray, men også all kritikken forsvaret fikk etter fjorsesongen, har gitt Del en veldig sult etter å bli bedre, og å få en bedre sesong enn sist. Og de nevnte scoringene er noe Williams har med på lista over ting han vil forbedre. 
- Jeg vet at jeg har mål i meg, jeg scorer i alle fall på trening, så det var deilig å se headingen gå inn mot Hull.
Og langskuddet sist helg var på øverste hylle, så det er bare å håpe på mere av det samme.

Det er lov å se positivt på Blackburn for øyeblikket, særlig siden gutta har hevet seg etter en fæl start, og ikke minst etter at de kom tilbake fra landslagspausen med en god seier over en vanskelig motstander i form av Millwall.
Hvis gutta kan gjenta innsatsen og få uttelling mot Reading på lørdag begynner sesongen se spennende ut.