Waggott snakker om klubbens formsvikt

Publisert 2/27/2021 av Øystein Thorsen

Klubbdirektøren forsikrer at alle jobber hardt, og advarer mot overilte beslutninger.

Lancashire Telegraph har snakket med klubbdirektør Steve Waggott om Blackburns plutselig fall på tabellen, og Waggott sier rett og slett unnskyld til supporterne, men forsikrer samtidig at alle jobber knallhardt for å rette opp skuta.
- Det er som at vi har et "åttendeplass-syndrom". Når vi kommer dit opp er det bråstopp og vi faller tilbake. Det er en utfordring for alle i klubben, men jeg er ofte på treningsfeltet og jeg ser at alle jobber så hardt de kan.

I et annet intervju, også med lokalavisa, er Mowbray inne på samme tema. Han fastholder at han snur på hver stein, jobber fra sju om morgenen til sju på kvelden, har individuelle møter med spillerne og gjør i det hele tatt alt han kan for å vinne neste kamp. 
- Det er det som er livet mitt. Jakte neste seier, det er det jeg lever for. 
Sjefen er samtidig tydelig på at han kjenner på trykket utenfra, men han frykter ikke sparken og føler ikke at han kjemper for å beholde jobben.
- Jeg kjemper for å vinne fotballkamper, og jobber konstant med å få satt det best mulige laget på den matta.

Tilbake til Waggott så peker Lancashire Telegraph på at Blackburn har tapt 14 kamper denne sesongen, inkludert ti tap blant de 16 siste kampene, uansett turnering. Waggott er helt med på at resultater er det som supporterne i første rekke ser på, men føler allikevel at han må peke på formildende omstendigheter. 
- Det siste året har vært ekstraordinært, med alt som covid har ført med seg. I tillegg er det alle skadene. Det har vært så mye som 11 spillere ute, som Tony vanligvis kunne ha valgt. 

Mye av det som har vært så skuffende med siste tidens dårlige resultater, ikke bare i februar men desember også, er at troppen ser uvanlig god ut denne sesongen. Waggott er enig i det.
- Jeg synes overgangene i sommer slo veldig godt ut for oss, og vi startet sesongen godt. Så kom skadene, samtidig som forholdene på vinteren er dårlige, med tanke på gressmattene.
På Ewood, men sikkert på de fleste baner, har ikke banemannskapet kunnet gjøre det vanlige vedlikeholdsarbeidet man utfører på sommeren - siden covid tvang fram sesongsavslutning i juli.
- Stilen som Tony og trenerne har lagt opp til passer kanskje ikke så bra på humpete underlag. Samtidig er det ikke bare å kaste ut modellen de holder på å etablere. Løsningen er ikke å bare glemme alt de har jobbet med, så lett er det ikke
, sier Waggott.
Waggott ber om at han, Mowbray og klubben ikke dømmes på nåværende grunnlag. Sentrale spillere er på vei tilbake i kampform og når det skjer kan klubben vise hva som egentlig bor i den.

Til Mowbray stilte lokalavisa spørsmål om han kjenner på kritikken som rettes mot ham og klubben.
- Både og. Jeg forstår at det kommer kritikk, men ser ikke hva som skrives, så det påvirker meg ikke. Derimot tror jeg det påvirker spillerne, for jeg kan tenke meg at de ser hva som skrives og de får føle på det.
- Akkurat nå er det jeg som tar ut laget, og det er en ære for meg å kunne gjøre det. Blackburn Rovers er en verdenskjent klubb, og når jeg ikke lenger er her skal jeg fortelle barnebarna mine at jeg en gang i tiden var manager for den klubben og at det var helt strålende.


Avslutningsvis sier Mowbray at han fortsatt mener at klubben kan ta seg til Premier League, om ikke i år så kan det skje neste år.
- Vi kan få det til med god rekruttering og andre ting som hører til det å bygge en klubb. Men vi må gjøre det ordentlig, det er ikke gjort over natta, mener Mowbray, og er da inne på det samme som Waggott pekte på.
Man kan ikke bare spontant stokke kortene og tro at det øyeblikkelig løser problemene. I stedet kan man prøve å huske på at samme spillere og samme system var mestscorende i ligaen tidligere i sesongen. 
- Jeg har en positiv innstilling. La oss vinne i dag, og hvem sier at vi ikke kan vinne de fem neste kampene, avslutter Mowbray.