Uvanlig lagoppstilling


Publisert 08.10.2018 av Øystein Thorsen
Det var en detalj som skilte seg ut i Mowbrays valg mot Bolton.

Det var en detalj som stakk ut i helgens lagoppstilling, nemlig at Richie Smallwood ikke var blant de 11 utvalgte.
Med tanke på at Smallwood hadde startet 57 (!) kamper på rad må man kunne si at det var noe som skurret da startoppstillingen ble offentliggjort.
Smallwood har, sammen med Corry Evans, vært en av bærebjelkene i årets serie og han har bidratt til at Blackburn matcher Championship på en bra måte, men mot Bolton fikk altså ingen av spillerne startordre. 

I stedet for det kjente og trygge komponerte Mowbray en duo bestående av Rodwell og Reed, henholdsvis free-transfer-tidligere-wonderkid og innlånt Southampton-mann. Til Lancshire Telegraph forklarer Mowbray bakgrunnen til endringene:
- Jeg kan ikke be ham (Smallwood) om å gå i kjelleren igjen og igjen. Jeg ser at han kjemper hardt, men selv om han er sliten fortsetter han å løpe.
Mowbray minnet også om at laget har hatt et svært hektisk kampprogram i det siste.


Det er mildt sagt imponerende å starte 57 fotballkamper på rad.

- På den annen side er det slik at når man har en hel tropp med spillere så må man gi dem tillit. Hvis de samme spillerne starter hver kamp vil de på benken til slutt tvile på at treneren stoler på dem, forklarer Mowbray.
- Så jeg ga dem muligheten.

Mulgrew var også tilbake i laget, uten at dette hadde noe med tillit å gjøre. Kapteinen har som kjent ingen åpenbare konkurrenter, så lenge han er frisk. Kasey Palmer og Joe Rothwell fikk også muligheten fra start. Palmer har vist prov på at han er en mann for startoppstillingen, og sjefen har tidligere snakket om potensialet som bor i Rothwell.
Ingen av de to kom på scoringslista mot Bolton, men det er greit nok siden vi vant allikevel

Vi må si at det er godt å se at Mowbray våger å gjøre endringer, og at spillerne svarer med å vinne borte mot Bolton. Det gir alle i klubben en god følelse å ta med seg på treningsfeltet nå i landslagspausen.
Det finns plasser å kjempe om og det er sånt som skaper dynamikk i troppen.  
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: