Ute av FA-cupen


Publisert 06.01.2018 av Kristin Kongsjorden
Ola Ainas heading var nok til å sende Rovers ut av FA-cupens tredje runde, i et marginalt tap for Championship-klubben Hull. 
Aina, som er på utlån fra Chelsea, headet inn 0-1 like før timen var spilt, og utgjorde forskjellen mellom de to lagene i dagens oppgjør. Han endte dermed Rovers sin fine rekke med ubeseirede kamper.

Rovers bet godt fra seg mot Nigel Adkins Tigers. Innbytter Danny Graham var nok nærmest å score for hjemmelaget, men vertene klarte ikke å finne nettmaskene og få omkamp.

Mowbray hadde gjort hele fem endringer fra laget som startet i sist seriekamp mot Rotherham første nyttårsdag.

Vertene startet sterkt og Craig Conway var nær scoring med et godt skudd, etter å ha blitt fint spilt frem av Samuel. Ti minutter senere fikk Paul Caddis et godt innlegg, men avslutningen på halv-volley gikk dessverre i tverrliggeren.

Hull slet med å klare å spille seg ut av sin egen halvdel i åpningsminuttene, men Michael Hector fikk satt Leutwiler på en prøve med en header midtveis i omgangen, på en kjølig ettermiddag på Ewood Park.

Ryan Nyambe klarte så vidt å blokkere et forsøk fra Adama Diomande noen øyeblikk senere, da nordmannen fikk et lavt innlegg fra Fikayo Tomori. Hull var nå i ferd med å komme seg inn i kampen.

Mowbray ble tvunget til å gjøre en endring like før pause, da Corry Evans måtte ut med det som så ut til å være en liten smell. Lewis Travis kom inn som erstatter for den tidligere Hull-spilleren, i en omgang som ikke bød på mange sjanser.

Etter pause ble det endelig litt mer liv i kampen, ved at den unge forsvarsspilleren Aina headet ballen i mål like før timen var spilt. Forsvarsspilleren kom seg fri fra oppasseren sin og fikk satt hodet på et godt innlegg fra Bowen.

Mowbray gjorde raskt noen endringer etter Hull sin scoring. Graham og Dack kom inn fra benken, og sistnevnte ble nesten umiddelbart involvert med en fin crosser til Conway, som avsluttet sterkt, men hvor en god Marshall hindret scoring.

Graham fikk sin store mulighet til å utligne da det gjensto 21 minutter. Han ble spilt gjennom av Conway, men spissen klarte dessverre ikke å få avslutningen sin innenfor stengene.

Gjestene var farlige på kontringer utover i omgangen, og Bowen var nær scoring etter å ha kommet seg forbi sin mann da det gjensto ti minutter.

Kort tid etter var målscorer Aina heldig og unngikk sitt andre gule kort for kvelden, etter å ha felt Conway da Rovers presset på for utligning.

På overtid ble et frispark fra Mulgrew flikket videre av Graham, men Marshall gjorde en god reaksjonsredning og hindret Rovers i å få mulighet til en omkamp. Etter en jevn kamp med relativt få sjanser, var det Hull som trakk det lengste strået, og avanserer til fjerde runde i FA-cupen.

Etter kampen uttalte Mowbray til klubbens offisielle nettsted at han ikke er for skuffet over tapet i cupen, da det fortsatt venter 21 cupfinaler denne sesongen, og de nå kan ha fullt fokus på ligaen.

Neste kamp for Rovers er en svært viktig kamp mot Shrewsbury Town. Shrewsbury ligger på andreplass i ligaen, med 5 poeng ned til Rovers på tredjeplass. Kampen spilles på Ewood Park lørdag 13.januar.

Rovers: Leutwiler, Nyambe, Williams, Mulgrew (c), Caddis, Tomlinson (Dack, 60), Evans (Travis, 44), Bennett, Conway, Nuttall (Graham, 60), Samuel.

Ubenyttede innbyttere: Raya, Hart, Downing, Wharton.

Gult kort: Williams, 30, Tomlinson, 44

Hull City: Marshall (c), Hector, Toral, Diomande (Campbell, 75), Bowen, Henriksen, Clark, Evandro (Irvine, 60), Tomori, Aina, Stewart (Meyler, 80).

Ubenyttede innbyttere: McGregor, Meyler, Dicko, Clackstone, Hamilton.

Mål: Aina, 58

Gult kort: Aina, 72

Tilskuere: 6,777 (858 tilreisende supportere)


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: