Unggutt tiltrekker seg oppmerksomhet

Publisert 11/13/2018 av Kristin Kongsjorden

Det ryktes at Rovers-spilleren Vilius Piliukaitis skal være ønsket av flere storklubber i Premier League.

Vilius Piliukaitis er et navn som etter all sannsynlighet er verdt å merke seg - og han er allerede i Rovers sin akademi-stall! I slutten av august signerte Rovers den, for de fleste ganske ukjente, litauiske 17-åringen på lån fra det litauiske nasjonale fotballakademiet. Det ryktes at de var i konkurranse med klubber som Tottenham, Liverpool og Manchester United allerede da, men unggutten valgte altså å slutte seg til Blackburn. Klubben har opsjon på kjøp i kontrakten til spilleren, men nå når de største Premier League-klubbene viser stor interesse for ham, blir det spennende å se om det likevel kan bli vanskelig å få signert ham på permanent basis etter sesongen. Nå jakter nemlig de seks Premier League-klubbene som havnet på de seks øverste plassene i fjorårets sesong på talentet. 

Rovers var selvfølgelig på forhånd meget klar over ungguttens talent, men han skal likevel langt ha overgått forventningene allerede etter kun å ha vært i klubben i noen måneder. Han har spilt flere solide kamper for U18-laget, og fikk sin første scoring for U18-laget da de spilte mot Manchester City sitt U18-lag. Mer nylig vartet han opp med to scoringer og en målgivende mot West Brom sitt ungdomslag. Litaueren beskrives som det største talentet i øst-europeisk fotball på lang tid. Ikke så rart at storklubbene nå ønsker å få hentet stjerneskuddet bort fra Blackburn.

For Rovers vil det være svært synd om han forlater klubben, spesielt med tanke på at 95% av supporterne ennå ikke har sett ham spille, eller i det hele tatt har hørt om ham. Dersom klubben klarer å overbevise unggutten om at han bør bli værende i klubbens svært gode ungdomsakademi, vil det gi klubben et stort løft, med tanke på det potensialet han innehar. Her vil han i alle fall ha en mye større sjanse til å spille seg inn i førstelagsstallen, enn hva han vil ha i en Premier League-klubb, og vi får bare håpe at han har det i bakhodet når han bestemmer seg for hvor han ønsker å utvikle seg videre.