Uavgjort mot Port Vale

Publisert 7/16/2018 av Kristin Kongsjorden

Rovers spilte sin andre treningskamp i årets pre-season og klarte bare 1-1 mot League Two-laget Port Vale. Det ble tydelig etter denne kampen at det er et stort behov for forsterkning i angrep.

Så langt i pre-season har Rovers spilt to treningskamper. Den første vant de greit 2-0 borte mot Hibernian i Edinburgh. På lørdag ventet Port Vale på Vale Park, et lag som ligger to nivåer under Rovers. Selv med nesten tilnærmet startellever som i flere av kampene i League One forrige sesong, klarte Rovers kun 1-1 mot League Two-mostanderen. Begge lag gjorde naturlig nok flere skifter etter første omgang, for å få i gang flest mulig spillere. Det ble likevel tydelig at bortelaget sliter på topp når Danny Graham ikke stiller til start, og det bør nok hentes inn en forsterkning i angrep før sesongstart. Graham måtte for øvrig stå over kampen på grunn av en trøkk han fikk på trening tidligere i uken. Også Leutwiler sto over lørdagens kamp av samme årsak.

Port Vale ledet kampen allerede etter 10 minutter, etter et selvmål av vår kaptein Charlie Mulgrew, på det som så ut til å skulle bli en kontrollert heading inn til målvakt Fisher. En feilberegning av stopperen gjorde at ballen i stedet gikk i eget nett. Heldigvis utlignet Lenihan på en heading, etter en godt slått corner, etter 24 spilte minutter. Etter halvspilt kamp sto det 1-1.

Bortelaget dominerte store deler av kampen, og skapte en del sjanser, men det ville seg ikke, og det ble ingen mål i den andre omgangen. Om ikke annet, ble det i alle fall en god treningsøkt for begge lag, og det er fortsatt tidlig i oppkjøringen. Rovers byttet seks spillere til pause, og fire etter 60 minutters spill. Kun Lewis Travis fullførte 90 minutter for gjestene. Det er kjent at Mowbray er en stor beundrer av Travis sitt talent, og han vil nok foretrekke å gi ham en del muligheter på førstelaget, i stedet for å sende ham på utlån.

I følge Lancashire Telegraph er det ingen hemmelighet at Mowbray ønsker å hente inn en ny spiss før sesongstart. Laget er godt besatt på midtbanen, og mangler kanskje kun en hurtig sidemidtbanespiller for å få denne lagdelen komplett. Forsvaret bør også være godt nok for å hevde seg i Championship. I angrep derimot, er det stort sett kun Graham som har vært målfarlig, etter mye godt samspill med Dack. Samuel innehar ikke den samme målteften, og har ikke scoret for klubben siden i fjor. Nuttall har et svært stort potensiale, men er ennå ikke på høyt nok nivå, eller stabil nok, til å være en reell konkurrent til Graham. Vi får håpe det dukker opp et nytt ansikt i løpet av kort tid.

Neste treningskamp er hjemme mot Champions League-finalist Liverpool førstkommende torsdag kl 20:45. Kampen vises på Viasport/Viaplay.

Port Vale: Brown (Hornby, 46), Gibbons, McKeown, Smith, Rawlinson, Joyce (Daniels, 63), Worrall (Quigley, 46), Oyeleke (Pugh, 50), Pope (Kanu, 46), Dodds (Benns, 80), Hannant

Ubenyttede reserver: Tonge

Mål: Mulgrew, selvmål, 10

Rovers: Fisher (Raya, 60), Bennett (Rothwell, 60), Lenihan (Downing, 46), Mulgrew (c) (Wharton, 46), Williams (Bell, 46), Smallwood (Davenport, 46), Travis, Evans (Whittingham, 46), Dack (Tomlinson, 60), Samuel (Nuttall, 60), Conway (Nyambe, 46).

Ubenyttede reserver: ingen

Mål: Lenihan, 24

Dommer: Oli Yates

Tilskuere: 966 (245 bortesupportere)