U23 tapte mot Benfica

Publisert 11/25/2019 av Øystein Thorsen

Dermed ingen mulighet for avansemang i Premier League International Cup.

Det var ventet at det skulle bli tøft mot portugiserne. Benfica er en klubb som kan utvikle spillere, og har med det et godt akademi. Mellom 2015 og 2017 tjente klubben 230 millioner pund på egenproduserte spillere.
Til tross for historikken var det våre egne unggutter som tok ledelsen i oppgjøret.

Billy Barrs elever kom rett fra et 3-0-tap mot Man City, fredags kveld, og tydeligvis hadde de bestemt seg for å heve nivået fra den kampen. Barr beskrev innsatsen før helgen som "forferdelig", så gutta hadde fått klar beskjed om hva som gjaldt.

Det så allikevel skummelt ut innledningsvis, for gjestene banket på etter bare to minutter spilt. Hjemmelaget slapp dog med skrekken, men Benfica fortsatte angrepsvillige, og Barrs utvalgte måtte bare prøve å tilpasse seg.
Etter 12 minutter kom Blackburns første skudd på mål da Davenport lurte et frispark over muren.

Etter hvert som omgangen utviklet seg åpnet oppgjøret seg mere opp, og blant annet Vale kunne sette Benficas sisteskanse Duarte på prøve. På motsatt halvdel var Fisher tilbake i mål, på perm fra Northampton, og også han kunne stå i mot avslutningene som kom mot ham.
Etter hvert kom også Butterworth mere med i spillet - og med det kom også sjanser, produsert av ham og Vale.

0-0 sto seg til pause, men det var altså Blackburn som skulle ta føringen, og nok en gang var det Davenport som rolig skulle få avslutte, denne gangen ute av rekkevidde for Duarte. Da var det spilt nesten en time.
Nå gjaldt det å holde tett bak, og Fisher viste seg kapabel ved flere tilfeller.
Det dukket også opp sjanser til å doble, takket være offensiv satsning fra Rankin-Costello, som i kombinasjon med Vale, kunne komme til en avslutning som dessverre ikke var tilstrekkelig vanskelig for Duarte.
Kort etter viste Mols seg fram, først med et forsøk på serve til Vale, og deretter et stolpeskudd.

Men Benfica var ikke slagne og fortsatte å teste Fisher. Utligning lå i lufta og i det 84. minuttet kunne Daniel Arjos heade inn en ball ved stolperota. Samme mann fikk fire minutter på overtid prøve seg med føttene og det resulterte i 2-1-ledelse og definitiv spiker i kista.
Om ikke annet fikk unggutta en relativt positiv opplevelse mot et talentfullt lag, men det er klart det er synd at avansemang nå er ute av bildet