U23 i Premier League International Cup

Publisert 11/13/2019 av Øystein Thorsen

Vi tar en kikk på turneringen og oppsettet.

For fem år siden ble det opprettet en ny europeisk turnering for ungdomslag, som fikk det klingende navnet Premier League International Cup. Som navnet antyder er dette i utgangspunktet et engelsk initiativ, der 12 lag fra Premier League 2 får bryne seg på 12 lag fra øvrige Europa. 
Med andre ord de tolv beste akademiene i England, hvor da Blackburn for øyeblikket inngår

Turneringen begynner i kjent stil med et gruppespill, der det er seks grupper med fire lag i hver gruppe - bestående av to engelske og to europeiske lag. Alle kampene spilles i England, og hvert lag møter hverandre én gang - på samme måte som i EM og VM. De seks gruppevinnerne og de to beste andreplassene går videre til kvartfinalene. 
I utgangspunktet er maks-alder 23 år, men man kan benytte seg av tre eldre utespillere, samt en keeper.

Vi finner da Blackburn i gruppe C, sammen med Benfica, Newcastle og Hertha Berlin. Som den årvåkne Blackburn-supporter allerede har konkludert med er dette debutsesongen for Billy Barr og hans disipler. Også Wolves og Monaco prøver seg i "ungdomsklubb-EM" for første gang. 
I fjor gikk Bayerns ungdomslag seirende ut, etter at Porto B hadde vunnet de to foregående årene

Første runde går av stabelen førstkommende fredag, når Hertha Berlin ankommer Ewood. Deretter følger Benfica mandag 25. november, før gruppen rundes av mot Newcastle, 20 desember. Det skal bli interessant å se hvem som spiller.
Siden serien har landslagsopphold har Barr mange å velge mellom, og de utvalgte får da en annerledes og forhåpentligvis givende oppgave.
Men med fokus på de som faktisk har alderen inne skriver Lancashire Telegraph at Dominic Samuel kan bli klar. 

Her er samtlige lag:
Arsenal, Dinamo Zagreb, Leicester, Villarreal
Wolfsburg, West Ham, Brighton, Valencia
Blackburn, Newcastle, Hertha Berlin, Benifca
Swansea, PSV Eindhoven, Everton, Porto
Paris Saint-Germain, Liverpool, Wolves, Athletic Bilbao
Derby, Monaco, Feyenoord, Southampton