Tre deilige poeng

Publisert 4/17/2021 av Erlend Pettersen

Endelig skulle det lykkes å vinne på hjemmebane.

I går kveld kunne endelig hjemmefansen strekke armene i været for en hjemmeseier etter at Derby ble sendt hjem med 2-1 i bagasjen. Det var derimot en gammel Rovers kjenning i Tom Lawrence som sendte gjestene i føringen før Sam Gallagher utlignet rett før pause. Vidunderbarnet Harvey Elliott skåret vinnermålet i den andre omgangen.

Det var en jevn start på kampen. Det skulle ta 20.minutter før den første sjansen dukket opp når Armstrong sendte i vei et frispark som Marshall i Derby buret fikk reddet fint. Men kun minutter etter var det gjestene som tok ledelsen når Tom Lawrence fikk stå helt alene i feltet å heade enkelt inn 1-0. Forferdelig forsvarsspill i den situasjonen.

Gjestene prøvde seg like etter med et skudd fra Shinnie, men Kaminski i Rovers-buret reddet. Gjestene var positive etter målet og de burde ha ledet med mer når Roberts sendte ballen like utenfor stanga til Kaminski. Men i det 42. minutt slo Douglas inn et flott frispark som traff Gallagher inne i feltet og ballen føyk inn i nettet og lagene var med det like langt. Gjestene slo tilbake med enn gang og det var kun en mesterlig redning av Kaminski på det lave skuddet fra Sibley som reddet Rovers for å havne under nok en gang.

Der med kunne lagene gå inn til pausepraten med 1-1.

Den andre omgangen startet med litt høyere press fra hjemmelaget sin side. Gjestene sendte i vei et skudd fra en ivrig Lawrence, men heldigvis føyk ballen langt over mål. Som i den første så var det Armstrong som fikk omgangens første sjanse til hjemmelaget, men Marshall vant den duellen.

Rothwell kom inn for en svak Holty og han vant Armstrong i mellomrommet og burde ha sendt hjemmelaget i ledelsen, men nok en gang vant Marshall duellen med vår toppscorer.

Men så i det 67. minutt så presset Gallagher Wisdom til å gjøre en feil sånn at Armstrong fant Elliott rett utenfor 16. meteren. Elliott tok med seg ballen og vendte før så fyre av et skudd som gikk via målvakten og i nettet. Rovers hadde snudd en kamp!

Gjestene måtte framover og muligheten kom. Byrne sendte ballen i stanga etter en retur fra Kaminski på Lawrence sitt frispark. Kaminski reddet et hjørnespark for å gå rett i mål før han reddet headingen fra nok en tidligere Rovers spiller i Kazim-Richards.

Gjestene ble snytt for straffespark på overtid når Nyambe feide ned Derby spissen, men utrolig nok så vinket dommeren spillet videre til høylytte protester fra bortelaget.

Ingenting er deiligere å vinne kamper der ting ikke helt fungerer og samtidig godt å ha litt marginer med seg.

Rovers neste kamp er allerede tirsdag når vi gjester Sheffield Wednesday.