Tøff oppgave for Blackburn-jentene


Publisert 08.09.2019 av Øystein Thorsen
Rovers ladies har hatt en lignende start som gutta.

Blackburn-jentene har fått en vanskelig start på tilværelsen i Women’s Championship, da det har blitt to strake tap. Samme starten som gutta måtte gjennomlide, men denne helgen får de en ny sjanse i form av bortekamp mot Aston Villa.

Vi snakker da om en tøff motstander for Gemma Donnelly og hennes utvalgte, for Villa har full pott etter de to første rundene, og der Blackburn ligger nest sist på tabellen er Aston Villa nest øverst. Det finnes svakheter hos Villa, hvis man tenker på at de har lagt under i begge de innledende kampene, men det er muligens en mager trøst med tanke på at de har kommet tilbake og snudd begge oppgjørene.
Dette har gitt dem to 3-2-resultat, først hjemme mot Sheffield United og deretter borte mot Milwall Lionesses.

Blackburn-jentene fikk en ilddåp i første runde da de måtte se hele fem baller finne veien til eget nett, borte mot Lewes. Det gikk bedre i neste runde, selv om et 1-0-tap hjemme mot London Bees allikevel er langt i fra det Donelly ønsket seg. 
Vi får håpe at dette betyr at forsvaret har strammet til en skrue eller to, for Villa ser målfarlige ut med sine seks scoringer så langt.

- Villa har startet veldig bra og de har kjøpt noen gode spillere, så det blir vanskelig å spille borte mot et lag som er i god form, slår Donnelly fast ovenfor klubbens nettsted. 
- Vi har testet noen nye ting, nye formasjoner og gjort jentene oppmerksomme på endringer de må gjøre for å nøytralisere Villa, legger sjefen til. 

Donnelly har også jobbet med overganger siden forrige runde og Danielle Whitham har kommet inn - til sitt tredje opphold i klubben - i tillegg til lånespiller Fran Stenson fra Arsenal. Whitham tilfører rutine, og er som indikert en spiller som kjenner klubben godt.
Hun er dessuten en populær spiller, som blant annet har blitt kåret til Supporters’ Player of the Year.

Til tross for en tung start føler Donnelly at de er på vei i rett retning.
- Vi er ikke langt unna, men samtidig er Villa en veldig tøff oppgave. Vi ber ikke om mirakel, men vi forventer 110% innsats. Kjemper de godt er jeg fornøyd, og det er det jeg tror de kommer til å gjøre.

Kampstart er 14:00. 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: