Tap til tross for forbedret oppvisning

Publisert 3/30/2019 av Øystein Thorsen

Det ble tøft på Villa Park, men Mowbrays menn kom tilbake.

Aston Villa var vertskap, og blant annet Championship Norge fryktet at det kunne bli stygt for Mowbray og hans elever. Villa har kommet i gang den siste tiden, og jakter playoff-plass. Blackburn på sin side har blitt stemplet som sil, med tanke på hva gjelder forsvarsspill på bortebane.
Og innledningsvis hadde Blackburn nok å stå i.

For Villa sparte ikke på kruttet og kunne ta en tidlig ledelse allerede etter åtte minutter da den fryktede Abraham satte inn 1-0. Dette var mål nummer 22 for spissen denne sesongen, så helt skamfullt var det ikke - andre forsvar har med andre ord blitt overlistet før denne siste helgen i mars.
Heldigvis sto laget, og ikke minst Raya, imot og stillingen var stadig 1-0, selv om nevnte Abraham fortsatte med farligheter.

Første omgang handlet til stor del om Villa, men Lenihan hadde en heading som var nære, og Conway satte en ball i treverket. Det hadde kanskje vært mot spillets gang, men med litt flaks hadde lagene vært like langt. Samtidig måtte Raya varte opp med sitt beste når McGinn fyrte løs, så som sagt: hjemmelaget hadde spillet og truet stadig.
Rett før pause hadde Aston Villa til og med sin andre nettkjenning, men det ble avblåst for offside, og Mowbray kunne puste ut for at det kun var ett baklengs når han tok med gutta til pause.

Mowbray må ha gjort effektive justeringer i løpet av hvilen, for spillerne mer eller mindre nøytraliserte Villa det første kvarteret av andre omgang. Helt til en av kampens profiler - McGinn - serverte den mektige forsvareren Mings som ikke ga Raya en sjanse.
Dermed sto det 2-0, og kampen så ut til å være kjørt

Blackburn ville allikevel ikke se seg slått, og bare fem minutter etter 2-0 var Armstrong meget nær da Graham tredde en ball gjennom, men Arma traff ikke målet. Reduseringen skulle i stedet komme fra Bell, som den siste tiden er blant lagets mestscorende. Med dette fikk laget den berømte vitamininnsprøytningen som skulle true hjemmelaget, allikevel holdt det ikke til poeng.
Alt i alt må man si at det var rettferdig at Villa gikk seirende ut, men samtidig var det positivt at Blackburn ikke gjorde bort seg.

Vi hadde noen meget gode perioder i dag, konkluderte Mowbray, men innrømte samtidig at de var hardt presset i første omgang.
Vi måtte virkelig stå i mot et godt lag i dag, erkjente Blackburn-manageren videre. I pausen snakket de om at de skulle vise større mot med ballen, og ikke la Villa slippe til så lett, og den praten gjorde altså at gutta fremsto bedre etter hvilen.
I andre omgang turte vi å holde mer på ballen, spille fotball og utfordre dem.

Avslutningsvis ga Mowbray innbytterne Brereton og Rothwell skryt, samtidig som han ga uttrykk for skuffelse at laget ikke fikk noe med seg.
Med litt flaks hadde de det, og med lignende innsats som de viste i andre omgang kan vi se fram til neste kamp, selv om det ikke holdt i dag