Tam forestilling av Blackburn

Publisert 10/15/2017 av Kristin Kongsjorden

Oldham vinner 1-0 etter en svak kamp av Rovers.

Det så lenge ut til at Rovers skulle få med seg et bortepoeng i kampen mot Oldham, men i det 90.minutt scoret Queensy Menig og sikret laget sitt seieren. Rovers hadde kanskje de største sjansene i kampen, men de 3500 tilreisende tilskuerne fikk ellers servert en tam forestilling, av et lag som var spesielt dårlige på siste tredjedel av banen.

1.omgang var en jevn affære. Peter Whittingham var nære på med et skudd, men det var Elliott Bennett som hadde den klart største sjansen. Han dro seg forbi keeper og hadde åpent mål, men skjøt ballen i nettveggen fra en noe vanskelig vinkel. I motsatt ende hadde Raya en god redning på et lavt skudd fra Craig Davies.

Etter pause, hadde Whittingham nok en mulighet, men stolpen hindret mål. Senere var Oldhams keeper nær ved å lage selvmål på en corner fra gjestene.

Det var Oldham som skulle gå seirende ut av kampen. I det fem minutter tillegg ble annonsert på tavla, spilte Davis opp til Menig, som fyrte av et lavt skudd ned i høyre hjørne, forbi en sjanseløs Raya. Byrne vare nære på å øke ledelsen til 2-0, 6 minutter på overtid, men det ble med det ene målet på SportsDirect.com Park.

Før kampen hadde Rovers gjort to endringer på laget som vant mot Gillingham for to uker siden. Midtstopper Paul Downing måtte stå over på grunn av en strekk i låret, noe som betydde at Elliott Ward kom inn på stopperplass. Craig Conway ble foretrukket fremfor Bradley Dack, som ble benket. Corry Evans, som i landslagspausen hjalp Nord-Irland med å kvalifisere seg til play-off i VM, måtte stå over etter å ha fått en smell i ankelen.

Hos Oldham var det et kjent ansikt i startelleveren, ettersom Jack Byrne startet for vertene. Byrne var på utlån til Rovers fra Manchester City forrige sesong, og spilte sju kamper for klubben.

Etter kampen uttalte en skuffet Mowbray til Lancashire Telegraph at Rovers fikk det de fortjente.

- Vi spilte under pari, og var lite kreative på siste tredjedel. Jeg tror vi kunne ha spilt helt til neste helg uten å score mål

- Det var veldig frustrerende, både for oss og de tusener av supportere som har betalt for å være tilstede. Jeg setter ikke spørsmålstegn ved om spillerne ønsket å vinne. Jeg mener viljen var der, vi var desperate etter å få med oss et resultat.

Mowbray sa tidligere i uken at Oldham ikke måtte undervurderes, og etter kampen sa han at de er et lag som spiller med selvtillit etter å ha vunnet flere kamper på rad.

- Jeg har fulgt med på dem. De har mange talentfulle spillere og det var vi klar over. Skuffelsen kommer av måten vi spilte på.

Nå er Mowbray mest opptatt av at laget slår tilbake mot Plymouth tirsdag kveld.

- Vi må spille mye bedre hvis vi skal ha mulighet til være i toppen. Vi må være mye bedre enn hva vi viste i dag.

Rovers kan nå se frem til to hjemmekamper på rad de neste sju dagene, når de nå skal møte Plymouth og Portsmouth.

Lagene stilte med følgende mannskap:

OLDHAM ATHLETIC: Placide, Dummigan, Bryan, Clarke, Hunt, Nepomuceno (Menig 67), Fane, Gardner (Omrani 87), Byrne, Doyle (Gerrard 90), Davies.

Ubenyttede reserver: Ruddy, Wilson, Flynn, Obadeyi.

Gult kort: Dummigan.
Goal: Menig (90)

ROVERS: Raya, Caddis, Ward, Mulgrew, Williams, Smallwood (Dack 68), Whittingham, Conway (Chapman 57), Bennett, Antonsson (Graham 57), Samuel.

Ubenyttede reserver: Leutwiler, Nyambe, Harper, Gladwin.

Gult kort: Smallwood, Bennett, Chapman, Dack.

Tilskuere: 7,784 (hvorav omtrent 3500 tilreisende)