Sterk hjemmeseier

Publisert 9/14/2019 av Kristin Kongsjorden

Mål av Derrick Williams og Bradley Dack sørget for tre meget velfortjente poeng hjemme på Ewood Park i går ettermiddag.

Nesten 12 000 hadde tatt turen til Ewood Park, og de fikk overvære en god kamp av vertene. Bare en solid sisteskanse hos Millwall, gjorde at seieren ikke ble større enn 2-0. Williams scoret sitt andre mål for sesongen da han gjorde 1-0 med et hardt og velplassert skudd nede i hjørnet etter et drøyt kvarters spill. En ellers meget solid Bialkowski var sjanseløs. Hjemmefansen måtte vente helt til 75 spilte minutter før de kunne senke skuldrene og bli tryggere på at poengene skulle bli værende. Bradley Dack var på rett sted til rett tid på et godt innlegg inn foran mål fra Darragh Lenihan, og kunne enkelt sette inn 2-0. Etter dette så Millwall-spillerne ganske kjørte ut, og det kunne fort blitt flere mål om Rovers-spillerne hadde hatt litt mer ro med ballen.

2-0 var et meget rettferdig resultat på Ewood i går, og Rovers har nå holdt nullen i totalt fire kamper, og ser helt klart bedre rustet ut i forsvar enn i fjor. Walton må også nok en gang roses for at laget holdt nullen. Allerede i åpningsminuttet måtte han trø til med en redning, da midtbanespilleren Ryan Leonard fikk lov til å teste skuddfoten.

Rovers tok tidlig styringen i kampen, og Williams' scoring kom på en av de første sjansene laget produserte. Walton måtte i aksjon igjen like etter, da Millwall forsøkte seg på en umiddelbar utlikning ved Mahlon Romeo. Da det gjenstod fem minutter av første omgang, var Elliott Bennett nær å doble hjemmelagets ledelse, men avslutning gikk til side for mål, etter godt forarbeid av Dack. Flere store sjanser ble det ikke før lagene tok en velfortjent hvil.

I pausen ble Buckley, som fikk starte for aller første gang for førstelaget, byttet ut til fordel for Sam Gallagher. Andre omgang startet omtrent som den første avsluttet, med at hjemmelaget skapte en målsjanse, denne gangen ved Steward Downing. Dessverre fikk en meget solid Bialkowski en hånd på avslutningen. Også Armstrong prøvde å overliste Millwalls sisteskanse uten hell.

Bortelaget forsøkte seg også et par ganger, blant annet ved den islandske spissen Jon Dadi Bodvarsson. Igjen var Walton god og gjorde en sterk redning nede ved sin høyre side, da timen var spilt. Like etterpå ble Adarabioyo, som startet for første gang siden bortemøtet med Fulham og som også fikk sin første hjemmekamp fra start, byttet ut og erstattet av Joe Rothwell. Det så ut til å skulle bli en nervepirrende avslutning på kampen, men Dack ville roe nervene til både laget og tilskuerne, og satte inn 2-0 etter godt forarbeid av Darragh Lenihan. Målet kom som resultat av godt oppbygd angrepsspill, og det var generelt mange gode tendenser hos hjemmelaget i gårdagens kamp. Spillerne så ut til å spille med selvtillit og ro, og tre viktige poeng sendte laget opp på en 11.plass.

Neste kamp er borte mot Reading neste lørdag.

Rovers: Walton, Adarabioyo (Rothwell, 63), Lenihan, Williams, Bennett (c), Cunningham, Johnson, Buckley (Gallagher, 46), Dack, Downing (Travis, 86), Armstrong.

Ubenyttede reserver: Leutwiler, Nyambe, Graham, Evans.

Mål: Williams, 17, Dack, 75.

Millwall: Bialkowski, M. Wallace (Ferguson, 76), Cooper, J. Wallace, Thompson, Romeo, Pearce (c), Molumby, Leonard (Bradshaw, 76), Mahoney (Smith, 59), Bodvarsson.

Ubenyttede reserver: Steele, Hutchinson, Williams, O'Brien.

Gult kort: Cooper, 56

Dommer: Dean Whitestone.

Tilskuere: 11 873 (580 bortesupportere)