Sterk 3-0-seier på Ewood

Publisert 10/22/2017 av Øystein Thorsen

Det var aldri særlig tvil om hvem som skulle ta full pott.

Det må ha vært et kampklart Blackburn som entret Ewood lørdag ettermiddag, for de gikk rett i strupen på Portsmouth - som var mer enn fornøyd med bare å holde unna.
Blackburns dominans ledet dog ikke til sjanser før etter 21 minutter da Graham spilte fram Dack som curlet ballen utenfor ved lengste stolpe

Blackburn fortsatte å komme til muligheter, men da trykket kanskje var som høyest fikk Portsmouth til en sjanse. Halvtimen var spilt da Nathan Thompson slo inn til Kyle Bennett som avsluttet på mål, men Raya var på plass og flikket ballen utenfor.

Hjemmelaget lot seg ikke skremme og fortsatte angripe Pompey, ofte anført av Harry Chapman - som endelig hadde fått tillit til å starte en kamp. Og i det 38. minuttet fikk spillerne betalt for den gode innsatsen da nevnte Chapman satte fart med kula forbi ett par Portsmouth-forsvarere, før han assisterte Dack som smasha ballen opp i høyre hjørne.
Dacks andre mål på to kamper.

Dack og Chapman feirer på ett regntungt Ewood.

Med andre ord 1-0 til pause.
Mowbray så tydeligvis ingen grunn til å endre på oppskriften, for etter hvilen gikk vertskapet igjen ut i hundre. Først hadde Mulgrew en mulighet etter 54 spilte, og kort tid før timen var slagen sto det 2-0, da Williams på et raid fant Graham med en ball som veteranen kontrollert kunne plassere helt nede ved stolperota.
Forhåpentligvis åpner Graham målkontoen ordentlig nå.

Det var en tung kamp på grunn av like tungt regn, og det var bare naturlig at tempoet sank etter Grahams mål. I tillegg ble hele byttekvota brukt. Først kom Conway inn for Chapman, deretter Samuel for Graham og til slutt Evans for Dack, i et noe mere defensivt drag.

Selv om forholdene preget kampen, var ikke forestillingen over. Blackburn kom til flere sjanser gjennom Conway som etter 84 minutter spilte fri Samuel som ikke traff mål.
Øyeblikk senere fikk Samuel direkte rødt kort for å ha sparket mot Christian Burgess.

Situasjonen oppsto da Samuel ble holdt tilbake av den samme Burgess - uten at dommeren tok tak i det. Da kom Samuel med en etterslenger.
- Jeg kan ikke forsvare noe sånt, sa Mowbray om situasjonen, men manageren la også til at dommeren burde tatt affære før situasjonen eskalerte.

Ti mann så ikke ut til å være ett hinder for Blackburn som i det nittiende minuttet fastsatte resultatet til 3-0 da Conway smatt forbi forsvaret og vippet ballen over en utrusende McGee.
Conway - som også gjerne får bidra på målkontoen - scorte med det sitt første for sesongen.

Som Sky skriver, Blackburn dominerte kampen, og Mowbray var naturligvis fornøyd.
- Dette er nivået vi har etterlyst. Jeg synes vi startet veldig godt, vi var positive og vi skapte sjanser, var sjefens sammenfatning.
- For å være ærlig, vi skulle ha scort flere!
Ellers beskrev Mowbray spillerne som fryktløse, med vilje til å kjempe.
- Forhåpentligvis starter dette en trend der vi scorer mer enn bare ett mål.

Dette bringer Blackburn opp på en hyggelig sjetteplass på tabellen. Men 7-8 lag har nær sagt samme poengsum, og ubeseiret på toppen av tabellen ligger Shrewsbury 14 poeng foran oss. Riktignok ligger vi an til tredje plass hvis vi vinner hengekampene våre, men da må i så fall sjefen ha rett i at det er startet en ny trend.
Det drar seg mot en tredjedels sesong, og vi må begynne å vinne terreng.