Status på troppen

Publisert 7/15/2019 av Øystein Thorsen

Vi ser åpenbare svakheter, som absolutt må adresseres.

Vår alles lokalavis, Lancashire Telegraph, har tatt en titt på Blackburns innsats på overgangsmarkedet så langt. Konklusjonen er - som jo er et ganske enkelt regnestykke - at Mowbray ikke er ferdig med shoppingen. 
Det er åpenbare svakheter, som absolutt må adresseres.

For den trofaste BRSCN-leser er det velkjent at tre spillere så langt har blitt hentet til førstelaget: Stewart Downing, Bradley Johnson og Sam Gallagher. De to førstnevnte bidrar blant annet med masse erfaring, mens den sistnevnte er en håpefull storscorer. 
Men vi har også mistet David Raya, og ingen av de tre nevnte spiller forsvar.

Mowbray har derimot forsøkt å skaffe forsvarsspillere. Historien om Bauer er den mest velkjente, men tydeligvis forlangte han forsikring om fast plass, og det ville ikke Mowbray gi - for ikke å kaste allerede etablerte spillere under bussen.

Spillere på kontinentet har også blitt vurdert, men så langt ser det ikke ut til at jobben som ble lagt ned, for eksempel i Eredivisie, har gitt resultater. Om dette handler om speider-teamets evner eller at Mowbrays søkefilter er for finmasket kan vi ikke vite sikkert. Vi sier ikke at teamet til Mowbray aldri har krysset den engelske kanal før, men det er mulig at man må bruke noen overgangsvinduer på å opparbeide seg nødvendig kunnskap og kontakter.

Tilbake til aktuell status for troppen kan vi slå fast at forsvaret er det området Mowbray må fokusere på framover. Lokalavisa minner om at man slapp inn 69 mål på 46 kamper forrige sesong, så noe må gjøres. Kort oppsummert har Mowbray - blant etablerte spillere - kun én naturlig høyreback, to midtstoppere og to venstrebacker.
Og nå som Raya har dratt har keeperplassen blitt enda viktigere å forsterke, noe sjefen var inne på å gjøre noe med allerede mens Raya fortsatt var Blackburn-spiller

Lancashire Telegraph skriver at i tillegg til at Bauer ble vurdert var også stopperne Liam Lindsay og Ethan Pinnock på Mowbrays radar. Samtidig skriver lokalavisa at Mowbray for en måneds tid siden tonet ned behovet for å skaffe midtstoppere.
Det må i så fall bety at Mowbray tenker at spillere som Magloire og Wharton skal fungere som backup for Mulgrew og Lenihan, for det er jo ikke andre (naturlige) midtstoppere tilgjengelig.
I så fall kan Williams og Bell ha fullt fokus på venstrebacken, mens Nyambe har fritt spillerom på høyresiden, med hjelp fra poteten Bennett.

Ser vi bort fra uromomentene i de bakre rekker er det allikevel mange andre spennende spillere vi kan håpe på for neste sesong. Chapman er tilbake, og Davenport og Gladwin kan melde seg på etter svært lange skadeavbrekk. Brereton representerer potensial, og hvis Armstrong tar ytterligere steg, sammen med Gallagher, kan mye skje i angrep. I tillegg blir det spennende å se om hjemmebakte spillere som Nuttall og Samuel kan utvikle seg videre. Rothwell og Travis er andre spillere som vi håper fortsetter i samme positive stil som vi så i fjorsesongen.

Det er fortsatt drøye tre uker å gjøre dette på, og vi kan bare håpe at Mowbray har kontroll på situasjon slik at vi ikke får nok en sesong der man tager hva man haver for å kunne komponere en forsvarsrekke uke etter uke. 
Ideelt sett burde vi få inn minst en keeper og minst en midtstopper, og gjerne en høyreback også. Om dette er realistisk er en helt annen sak.