Spillere friskmeldes mot Rangers

Publisert 7/20/2019 av Øystein Thorsen

Et antall seniorspillere er tilgjengelige på Ibrox.

Blackburn har nok en treningskamp i morgen, søndag, mot skotske Rangers. Så langt i forsesongen har Mowbray fått benytte seg av det som har vært tilgjengelig, det vil si et relativt stort antall unggutter, men nå er flere av spillerne som vi forventer skal være fast inventar i Championship klare for prøven mot den skotske storheten.

Opptreningen som startet i slutten av juni har medført småskader på mange av de sentrale spillerne, og Mowbray har vært forsiktig i forhold til å forverre situasjonen for såre bein. Men nå begynner fysikken å sitte og det blir en langt mer erfaren tropp som tar turen til Glasgow.
Blant andre Corry Evans, Elliott Bennett og Danny Graham er klare for kamp etter å ha blitt utelatte fra Mansfield-kampen.

- De hadde noen småskader tidligere, så det var meningsløst å ta sjanser med dem, sier Mowbray til klubbens nettsted. 
Som kjent er det et antall spillere som sluttet seg senere til sesongsoppkjøringen, og disse har også blitt behandlet med større forsiktighet. Blant disse har vi Nyambe, men også Gallagher som jo nylig har ankommet på fast basis. 
Men begge disse kommer også til å bli med til Skottland

- Det er kun to uker til seriestart, så vi hever lista nå slik at spillerne blir forberedt til sesongen, forklarer sjefen.  
Hvordan det blir med de yngre spillerne i forhold til Rangers-kampen får vi se, men noe som kan påvirke sammensetningen av troppen er at det har kommet flere forespørsler fra klubber om å få låne noen av U23-talentene. 
- Det har vært flere henvendelser, avslører Mowbray, samtidig som han legger til at han ikke kan la spillere dra før han vet at han har nok bein å ta av, slik at kamper kan gjennomføres på en ordentlig måte. 
- Ved rett tidspunkt kan vi slippe spillere på lån. Vi har en tropp bestående av 32, 33 spillere nå, men den skal slankes til cirka 25. Når vi kommer tilbake fra Skottland kommer vi til å fokusere på og sette laget som møter Charlton i første runde.

Med tanke på Charlton-kampen, og sesongen generelt, noterer vi at det ikke har ankommet nye spillere før helgen slik det hadde blitt signalert. Hva dette sier oss om arbeidet på overgangsmarkedet skal vi ikke spekulere i, vi får trøste oss med at det fortsatt er tid til å få på plass forsterkninger.