Skuffet Stewart Downing

Publisert 6/22/2021 av Øystein Thorsen

...og ytterligere en Brereton Diaz-oppdatering.

Stewart Downing ser ut til å avslutte en innholdsrik karriere når kontrakten med Blackburn går ut om noen få dager. 36-åringen er kanskje best kjent som Middlesbrough-mann, der han spilte i to perioder, men mange husker han også som en del av Liverpool, der det ble Liga Cup-gull for Downing. Det engelske landslaget har han representert helt fra U16 og opp til A-laget, der han har fått med seg både EM og VM. 
Etter en lang karriere var det derfor skuffende for Downing at mulighetene ble så pass knappe i karrierens - antagelig - siste sesong.

- Det var frustrerende at jeg ikke fikk spille mere enn jeg gjorde, selv da laget bare tapte og tapte uteble mulighetene for meg. Manageren mente at laget var godt, selv om resultatene viste noe annet, sier Downing i følge Lancs Live.
Downing var likevel gjennomprofesjonell og trente hele uken, selv om han visste at sjansen for å få spille til helgen ikke var til stede.

Veteranen pekte også på en rotete prosess fra Ewood. Han var nemlig tilbydd forlenget kontrakt etter sesongen, men rett før preseason skulle begynne fikk han kontrabeskjed. 
- De sa at de ikke kunne tilby ny kontrakt allikevel fordi de hadde et budsjett og balansere. De måtte fokusere på å få inn nye spillere. Så jeg hadde egentlig gitt opp tanken på videre spill for Blackburn, siden sesongen rakk å starte. Først da de fikk problemer med skader og covid i november kom telefonen.
Downing tenkte da at han faktisk skulle få spille relativt ofte i tiden framover, men som sagt.
- Det var skuffende at de gikk tilbake på det muntlige løftet om ny avtale, og mer eller mindre lot meg sitte på vent til langt ut på høsten. Jeg sa det til sjefen også, at det er dårlig gjort, for med tanke på min alder ble det nesten som å utnytte at jeg ikke skulle få så mange andre tilbud. 

Videre skriver Lancashire Telegraph at Downing tror at klubbens spiller-policy framover er å ikke signere eldre spillere, men satse på unge.
- Harry Pickering er et godt eksempel på dette. De vil prøve å gjøre ham til en god Championship-spiller, og så selge ham. De driver jo butikk også. Men skal de få inn nye spillere må de handle fort, tror Downing. 
Og ikke minst advarer Downing mot den generelle kontraktssituasjonen i klubben - som BRSCN har skrevet mye om.
- Det er risikabelt med så mange kontrakter hengende, nære ved å gå ut.

En med kort tid igjen på kontrakten er Brereton Diaz, som fortsetter å gjøre seg stadig mere attraktiv. Mot Uruguay i gårsdagens Copa America-oppgjør ble det assist fra Blackburn-spilleren, da La Roja gikk opp til 1-0. Suarez kunne utligne, men Chile er allikevel videre i gruppespillet, så sjansene for Brereton Diaz til å vise seg fram ytterligere er definitivt til stede.
Målscorer Vargas kan ha fått en smell i hamstringen, noe som tynner ut rekkene i Chiles angrep (enda mere, de har en del skader), dermed kan et ekstra ansvar havne hos vår ferske chilener.