Skuffende kollaps: Dette sier Mowbray

Publisert 10/16/2021 av Fredrik Schjesvold

Rovers ledet 2-0 til pause mot ligatreer Coventry City, men hjemmelaget rotet likevel bort seieren lørdag ettermiddag.

Kampfakta, Rovers - Coventry: 2-2 (2-0)

Ballbesittelse: 41 % - 59 %
Skudd (på mål): 10 (6) - 9 (4)
Hjørnespark: 4 - 5
Treffsikkerhet, pasninger: 72 % - 80 %

Blackburn gikk inn til pause med bare smil om munnen. I løpet av de siste seks-syv minuttene i første omgang scorte Rothwell og Gallagher hvert sitt mål for hjemmelaget. 2. omgang skulle brukes til å cruise inn det som så ut som tre sikre poeng, men det ble skuslet bort.

Mål fra Walker og selvmål av Kaminski omtrent halvveis inn i omgangen sendte hjemmelaget ned på jorda igjen. Rovers greide ikke å sørge for Coventrys andre tap for sesongen, og ett poeng ble det til hvert av lagene.

– Vi skyter oss selv i foten, sier Mowbray til Lancashire Telegraph.

– Det er mye positivt vi kan ta med oss videre. Vi vet det er et bra lag med mye kvalitetsspillere, men vi er veldig skuffet over å gå herfra med noe annet enn tre poeng. Det som er enda mer frustrerende er at vi gjorde det samme mot Luton.

Som Luton-kampen

Tidligere denne sesongen ledet Rovers også 2-0 hjemme mot Luton. Det hadde gått 98 minutter da Lutons Berry satte inn utligningen.

– Vi er en i posisjon der kampen skal være sikret, men det er noen ganske enkle juniorfeil da Luton får reduseringen. Fansen fikk blod på tann og ga dem ekstra energi.

– På stillingen 2-2 er det vi som er det ledende laget igjen og det så ut som vi skulle stikke av med alle poengene, fortsetter manageren.

Mowbray følte at noen av spillerne fikk det ganske tungt mer og mer utover i kampen - blant annet Edun som vikarierte for Pickering i dag.

– Tayo var like ved meg da jeg ropte til han at han måtte løpe. Det er en utholdenhetsidrett, men han er ikke helt oppe på det nivået ennå. Vi hadde ikke noen andre alternativ til å gjøre endringer på den plassen. Denne uka har vært ganske stygg når det gjelder sykdom. Halve laget vårt har ikke vært på trening, sier Mowbray. 

Det var Eduns første kamp fra start for Rovers i ettermiddag. Van Hecke fikk sine første minutter i Rovers-trøya - leiesoldaten startet også kampen sammen med Ayala og Lenihan, som var tilbake fra skade. 
 
 – Vi prøver å finne den rette veien for at denne spillergruppa skal oppnå mest mulig suksess, og jeg mener pilene peker i den riktige retningen, men vi er alle skuffet at vi spiller uavgjort etter å ha ledet 2-0.

Storspill fra Rothwell

Det var, som Mowbray nevner over, noe positivt å ta med seg fra kampen. For eksempel Joe Rothwell som stod for ett mål og en målgivende. Flere supportere på Twitter etterlyste ny kontrakt i kjølvannet av hans to målpoeng.

Kontrakten til 26-åringen går ut etter sesongen. Han har startet samtlige kamper i ligaen denne sesongen.

– Det ble resultater av vårt gode spill i 1. omgang og vi scoret noen flotte mål. Rothwell viste hva slags kvaliteter han har i denne kampen; farten og håndtering av ball. Han er en glimrende fotballspiller og vi er fornøyde på hans vegne, sier Mowbray om midtbanegeneralen til RoversTV.

Brereton Diaz fikk noen minutter på banen i dag til tross for at det var under 48 timer siden han sist spilte en kamp - i en annen verdensdel. Han fikk de siste 20 minuttene av kampen da han kom på banen for målscorer Gallagher.

Poengdelingen sender Blackburn én plass ned på tabellen til en niendeplass, tre poeng bak Huddersfield på den viktige sjetteplassen. Det var to poeng til playoff før kampen. 

Viktig for laget å holde hodet kaldt nå. Allerede tirsdag venter tabellnabo QPR på Loftus Road. London-laget tapte 4-1 mot Fulham i tidligkampen lørdag. 

Rovers har tatt ett poeng av ni mulige de siste tre kampene.