Sjansesløseri ga ett poeng

Publisert 10/18/2017 av Øystein Thorsen

- Vi skapte nok sjanser til å vinne tre-fire kamper.

Blackburn hadde et solid favorittstempel, men klarte ikke å innfri til tross for en dominant forestilling. Allerede etter fem minutter hadde Nyambe en stor sjanse, men avslutningen gikk utenfor.
Dette skulle vise seg å bli symptomatisk for kampen, da Blackburn hadde 25 skudd hvor bare fire traff kassa.

Plymouth kom til noen få rent tilfeldige muligheter, utover dét var det spill for det meste på gjestenes halvdel. Presset ga Dack - som hadde fått sjansen for Conway - et par muligheter til å få nettkjenning men igjen gikk ballen utenfor. Etter halvtimen spilt var det Smallwood sin tur til å fyre over.
Men så var det disse tilfeldige mulighetene da.

BRSCN nevnte i sitt preview at Graham Carey har vist prov på hva som bor i ham, og ting tyder på at Plymouths viktige spiller har noe på gang, for når muligheten ga seg kunne han curle inn et skudd forbi Raya, slik at det mot spillets gang sto 1-0 til bortelaget.
Dette var Plymouths første skudd på mål i kampen.

Blackburn forsøkte å komme tilbake til sitt dominerende spill og sakte men sikkert økte de trykket på gjestene, noe som resulterte i utligning kun minutter før hvilen. Endelig traff Dack mål, da ballen forsvant mellom bena på den skadde sisteskansen Kyle Letheren.
Dack har ry som målfarlig, så det er gledelig å se at han kan levere, etter å ha hatt en litt treg start i Blackburn-trøya.

Dack feirer sin første scoring på Ewood.

Etter kampen rapporterte The Plymouth Herald at Letheren hadde problem med en muskel i låret, og skaderammede Argyle måtte da i pausen sette inn fjerdevalget Michael Cooper.
Dette skulle bli 18-åringens debut.

Og det skulle ikke bli en lett debut da vertene satte i gang andre omgang slik første hadde sluttet. Blackburn dominerte og gjestene lå dypt og konsentrert, ventende på kontringsmuligheter. I og for seg var kanskje ikke debuten til keeperen sååå vanskelig, siden Blackburn - i form av Antonsson og Graham - fortsatte å brenne ballen utenfor.
Når kula ved sjeldne tilfeller var på vei mot nettmaskene klarte iherdige Plymouth-spillere å blokkere skuddene, i tillegg til at den unge debutanten gjorde en matchavgjørende redning når Williams var nære å heade i mål.

Som kjent er ikke dominans en garanti for sjanser mot, og slik var det også denne gangen, men da nevnte Carey fikk sin andre sjanse i kampen klarte heldigvis Raya å avverge. Mowbrays justeringer i form av Harry Chapman og Dominic Samuel var ikke nok, og til slutt virket det som at Blackburn gikk tom for idéer.
Gladwin ble det siste byttet og på tampen kunne han avgjort fra mindre enn to meters hold, men han klarte ikke å avslutte

Etter kampen sa Mowbray at han ikke kunne kritisere innsatsen altfor mye, da spillerne leverte alt - bortsett fra scoringer.
- Vi hadde nok muligheter til å vinne tre-fire kamper, men det gikk ikke veien, skriver Lancashire Telegraph.
Naturligvis sier Mowbray at de er skuffet nå, men samtidig varsler han at hvis laget kan fortsette på samme måte så kommer de til å vinne mange kamper.

Men når sjefen ser tilbake på de siste kampene kaller han det "frustrerende". For ting har ikke vært overbevisende den siste tiden. Sist gang vi vant var i slutten av september da svake Gillingham ble slått knepent 1-0. Deretter har vi tapt for Bury i Checkatrade og borte mot Oldham, før denne trepoengskampen glapp.
Selv om Mowbray berømmer innsatsen til spillerne er det ikke godt nok.
Faktum er at innsatsen til laget varierer for mye, og i tillegg har vi et scoringsproblem. Kun tre ganger har Blackburn scort mer enn én gang denne sesongen, og det er ikke mye for et lag som har spilt tolv kamper og som tar mål av seg til å være opprykkskandidat.

Dette gjør at vi for øyeblikket kun ligger på en tiende plass, med like mange poeng som helgens motstander Portsmouth. Med andre ord har vi her en gyllen mulighet til å gi utslag på tabellen gjennom å holde en rival nede, samtidig som vinnertoget kan komme på sporet igjen.
Som sjefen sa: "HVIS laget kan fortsette på samme måte"...