Sesongens andre seier

Publisert 8/21/2019 av Kristin Kongsjorden

En god avslutning med hodet av Derrick Williams sikret tre nye poeng i bortekampen mot Hull i går kveld.

Forrige sesong slet laget defensivt, og slapp inn flest mål på bortebane av samtlige lag i Championship. Det har derfor vært knyttet stor spenning til hvordan forsvaret ville klare seg denne sesongen. Nå har stopperduoen Lenihan og Williams levert to kamper uten baklengs, og kanskje har vi endelig fått litt trygghet bakover på banen.

Kampen på KCOM Stadium bølget mye frem og tilbake, og det var flere sjanser i begge ender i både første og andre omgang. Gjestene startet kampen bra i går, og Bradley Johnson var nær scoring på en god heading etter en godt slått corner av Stewart Downing. Kort tid etter var Johnson involvert i motsatt ende av banen. Hull spilte seg fint fri på venstre kant og fikk lagt ballen langs bakken inn i feltet som ble etterfulgt av et hardt skudd på direkten. Ballen gikk i en Rovers-spiller og ut igjen i feltet, og i sin kamp for å få klarert ballen kom Johnson for sent inn i duellen og felte Jackson Irvine inne i boksen. Dommeren sto svært godt plassert i situasjonen og var ikke i tvil om at det var et straffespark. Bowen gikk frem for å ta straffen, men Walton gikk til riktig side, fikk en hånd på ballen og avverget scoring.

Videre utover i omgangen skapte begge lag gode sjanser, og begge hadde avslutning i treverket. Armstrong, Downing og Johnson hadde alle sjanser til å sende bortelaget i ledelsen før pause, men hos førstnevnte var siste touch for svak, og de andres avslutninger gikk henholdsvis i treverket eller like over mål. Det var nesten utrolig at ingen av lagene hadde klart å score da lagene gikk til pause. 

Etter pause fortsatte mye av det samme, og det var umulig å spå hvem som skulle score først. Etter en times spill fikk Rovers frispark nær dødlinjen på hjemmelagets venstre side. Downing, som hadde slått flere gode innlegg med sin venstre fot denne kvelden, serverte et meget godt innlegg inn i boksen. Innlegget fant en godt plassert Williams, som ikke gjorde noen feil da han headet ballen i motsatt hjørne. Stopperens mål var hans første scoring på to år, og målet sørget for at bortelaget kunne reise hjem med alle poengene.

Den siste halvtimen ble spennende, og Travis klarte på nesten utenkelig vis å stoppe Bowen fra å få teste Walton fra en farlig vinkel da hjemmelaget satte inn en intens jakt på utlikning. Ikke lenge etter var Cunningham nær å punktere kampen for bortelaget, etter et svært bra soloraid hvor han kom seg helt inn og fikk avsluttet på Long, som var ute og gjorde en god redning. Kampen ebbet ut uten flere scoringer, og Williams og resten av Rovers-laget tok en fortjent seier.

Neste kamp er hjemme mot Cardiff City på lørdag kl. 16:00.

Hull City: Long, McKenzie (Da Silva Lopes, 74), De Wijs, Burke, Kingsley, Stewart, Batty (Bowler, 67), Irvine (c), Grosicki, Bowen, Eaves (Magennis, 67).

Ubenyttede innbyttere: Ingram, Tafazolli, Toral, Fleming.

Gult kort: Stewart, 38, Eaves, 53, Kingsley, 61, Bowler, 80.

Rovers: Walton, Bennett (c), Lenihan, Williams, Cunningham, Johnson, Travis, Downing, Dack (Rothwell, 73), Gallagher (Graham, 63), Armstrong (Buckley, 90).

Ubenyttede innbyttere: Leutwiler, Nyambe, Bell, Evans.

Mål: Williams, 61

Gult kort: Lenihan, 81

Dommer: Jeremy Simpson