Seieren satt langt inne

Publisert 1/12/2019 av Kristin Kongsjorden

Det så ut til at det skulle bli 0-0, i en svært lite underholdende kamp, men så våknet bortelaget de siste minuttene av kampen.

To sene mål avgjorde kampen, og sørget for at Rovers kunne reise hjem fra The Den med alle tre poengene. Med tanke på hvor dårlig begge lag spilte, og ut i fra hvor lite sjanser som ble skapt, ville nok uavgjort vært det mest rettferdige resultatet. Godt er det da at det endelig er Rovers som har marginene på sin side, etter å ha rotet bort flere poeng mot slutten av kampene den siste tiden.

Allerede etter tre minutter måtte Millwall gjøre sitt første bytte, da Tom Elliott fikk seg en smell i skulderen og ble erstattet av veteran Steve Morison. Og det skulle ikke bare være lagene som gjorde bytter denne kvelden. Det mest spennende som skjedde i løpet av første omgang, var nemlig at dommeren måtte bytte ut seg selv midtveis i omgangen. Fjerdedommer Gavin Ward måtte dermed inn og overta jobben for den skadede Robert Jones. Da lagene gikk til pause viste statistikken at ingen av lagene hadde klart å få til et skudd på mål.

I pausen ble Corry Evans byttet ut med Ryan Nyambe, noe som førte til at Elliott Bennett byttet til venstre side og Reed ble flyttet opp til sentral midtbane.

Etter omtrent en time spilt, fikk vi det første skuddet på mål. Da testet Millwalls Leonard bortelagets målvakt med en volley, og sistnevnte måtte bokse ballen ut til siden, hvor Shane Ferguson heldigvis sto i offsideposisjon da ballen kom hans vei. I motsatt ende hadde Rodwell en mulighet til å score på hodet, men han måtte se ballen gå over ved første stolpe. Da det gjenstod 13 minutter, ble Raya satt på en ny prøve, men han var våken og klarte å fange ballen i fast grep på et godt skudd fra Mahlon Romeo.

Da det var spilt i 85 minutter, våknet plutselig gjestene til liv, og Armstrong ble godt spilt igjennom på vingen, slo et lavt innlegg inn foran mål hvor det etter litt klabb og babb ble scoring, ved at Joe Nuttall ble truffet av ballen som videre gikk via en uheldig Shaun Hutchinson og i mål. Armstrong var ikke ferdig for kvelden, og etter at han ble nydelig spilt gjennom av Bennett, ekspederte han ballen kaldt i mål via stolpen. Mowbray er nok meget fornøyd med byttet sitt, og starten på 2019 må sies å ha vært meget god. Nå blir det spennende å se hva laget kan prestere hjemme i FA-cupen mot Newcastle på tirsdag.

Millwall: Archer, Meredith (Williams, 87), Hutchinson (c), Cooper, Wallace, Ferguson, Romeo, Tunnifliffe, Elliott (Morison, 3), O'Brien (Gregory, 68), Leonard.

Ubenyttede reserver: Martin, Thompson, Pearce, Wallace.

Rovers: Raya, Bennett (c), Rodwell, Lenihan, Bell, Travis, Evans (Nyambe 46), Dack (Armstrong, 74), Conway (Graham, 64), Nuttall.

Ubenyttede reserver: Leutwiler, Rothwell, Brereton, Butterworth.

Mål: Hutchinson (selvmål), 85, Armstrong, 87

Dommer: Robert Jones (Gavin Ward).