Seier uten å imponere


Publisert 07.10.2018 av Kristin Kongsjorden
Scoring av Dack sørget for at Rovers tok med seg alle poengene hjem til Ewood i går kveld, selv om laget presterte milevis unna hva de er gode for.

Dacks åttende scoring for sesongen sikret en marginal seier og tre poeng, i en lite velspilt kamp. Det så lovende ut de første drøye 20 minuttene. Rovers spilte godt, hadde ballen mest, og fikk også betalt i form av scoring i det 21.minutt. Dessverre mistet de etter hvert dominansen og flyten i spillet, og kampen ble vanskelig å få kontroll på. I stedet for å klare å punktere den, ble det heller et massivt trykk fra hjemmelaget mot slutten. Heldigvis klarte Rovers å ri stormen av, og kunne reise hjem med en sterk borteseier.

Rovers hadde, som nevnt, mye godt spill i starten av kampen, men det var likevel Bolton som var nærmest scoring, da Josh Magennis fyrte avgårde et frispark fra farlig hold. Heldigvis gikk skuddet via en spiller, og like over krysset. Ikke lenge etter hadde Joe Williams en god avslutning på volley som gikk like utenfor Rayas mål.

Rovers fikk hull på byllen allerede på sin første ordentlige sjanse. Harrison Reeds skudd ble reddet av Remi Matthews, som måtte gi retur. Ballen havnet så hos Joe Rothwell, som måtte se sitt skudd bli klarert ut i farlig sone. Der dukket selvfølgelig Dack opp, på rett sted til riktig tid som vanlig, og fikk pirket ballen ned i nærmeste hjørne. 

Phil Parkinsons menn forsøkte å komme med en umiddelbar respons, men Raya reddet først mesterlig Will Buckleys gode forsøk, før han vartet opp med en glimrende reaksjonsredning på Magennis' heading etter et godt slått hjørnespark.

Bolton fortsatte å presse på, men Rovers klarte stort sett greit å få klarert bort ballen. Mulgrew vartet opp med en flott redning, da et forsøk på klarering fra Graham endte opp med å bli en stor målsjanse for Magennis. Headingen til sistnevnte gikk i en fin bue over Raya, men kaptein Mulgrew var på plass og fikk hindret scoring til hjemmelaget. 

Etter en omgang med relativt få sjanser til begge lag, gikk Dack og hans lag i garderoben med ledelse. I pausen endret Mowbray litt på taktikken, og la om til å spille med tre bak, med Reed og Bennett som vingbacker. 

Rovers fikk det ikke til å fungere etter pause, og selv om hjemmelaget ikke klarte å spille seg til de helt store sjansene, var det nå de som hadde ballen det meste av tiden. 

Adam Armstrong, som tidligere har vært på låneopphold hos Bolton, ble byttet inn da det gjensto 20 minutter å spille. Den energiske angriperen var nære scoring allerede kort tid etter, men fra spiss vinkel klarte han ikke å overliste Matthews. 

Det skulle bli dramatikk da det gjenstod tre minutter å spille. Dommeren blåste for straffe, da Williams felte innbytter Christian Doidge, og det var ingen tvil om at sistnevnte ble hindret. Heldigvis hadde en våken linjedommer fått med seg at Doidge befant seg i offside, og i stedet for straffespark til vertene, ble det frispark til gjestene. 

Rovers klarte å holde unna for hjemmelagets desperate søken etter mål, og kunne ta med seg alle poengene den korte turen hjem til Ewood Park. En marginalt fortjent seier på en relativt dårlig dag. 

Rovers: Raya, Bennett, Lenihan, Mulgrew (c), Williams, Rodwell (Smallwood, 59), Reed, Rothwell (Evans, 59), Dack, Palmer (Armstrong, 70), Graham.

Ubenyttede reserver: Leutwiler, Bell, Brereton, Conway.

Mål: Dack, 21.

Gult kort: Williams, 45, Reed, 66, Raya, 86.

Bolton Wanderers: Matthews, Lows, Oztumer, Buckley (Wildschut, 46), Noone (Dyer, 67), Hobbs, Olkowski, Williams, Magennis, Grounds (Doidge, 78), Wheater (c).

Ubenyttede reserver: Williams, Vela, Wilson, O'Neil.

Gult kort: Magennis, 49, Lowe, 81, Williams, 89.

Tilskuere: 15 461 (2482 Rovers-fans) 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: