Seier over Mansfield

Publisert 7/17/2019 av Øystein Thorsen

I tillegg ble det spilt ytterligere en treningskamp.

Mowbray forsøker å gi så mange spillere som mulig tid på banen, og når ikke mindre enn to kamper ble unnagjort i dag fikk nær sagt alle som kunne gå i to sko muligheten.
Mansfield-oppgjøret hadde dog et større preg av A-lag, mens den andre kampen gikk bak lukkede dører på Brockhall, mot Macclesfield

Mot Mansfield ble det forsesongens tredje seier, av tre mulige. Helt lett var det derimot ikke, så det er gledelig at gutta allikevel sto på og halte i land en 3-1-seier. Treningskamper er hva de er, men det skader ikke å vinne, for selvtillitens skyld, selv om det ikke var ett toppet lag som startet - eller fullførte.
Blackburn hadde god kontroll i de første 45, men til tross for at det sto 2-0 tidlig i andre omgang presset Mansfield på og tvang fram noen gode redninger fra vår - tilsynelatende - nye sisteskanse Andrew fisher

Kampen begynte med selvmål, allerede etter 10 minutter, da Butterworth slo inn mot Magloire. Den unge stopperens innsats ble såpass forstyrrende for gjestenes Matt Preston at han satte ballen i eget nett. Butterworth hadde for øvrig flere gode bevegelser, men verken han eller andre lagkamerater kunne øke ledelsen før pause.
Lancashire Telegraph skrev dog etter kampen at Butterworths innsats var såpass god at han hadde fortjent et mål.

Etter syv minutter av andre omgang ble det 2-0 via en våken og kvikk Buckley, da han snappet ballen fra Pearce, da Mansfield-mannen forsøkte å klarere.
Pearce skulle derimot gjøre rett for seg minuttet etter da Fisher ikke var helt med på notene. Samme mann var kort etter nære å skape balanse i regnskapet.

Mens Mansfield fortsatte å true, ofte via dødballer som Blackburn stadig hadde problemer med, kom Armstrong og Stewart Downing inn. Førstnevnte kunne sette siste spikeren i kista fem minutter før slutt, da Travis assisterte.

Blackburns lag, med innbyttere så ut som følgende:
Fisher, Rankin-Costello, Magloire, Grayson, Hart, Smallwood (Downing, 64), Travis, Buckley, Rothwell (Armstrong, 64), Butterworth, Brereton.
Leutwiler, Lenihan, Mulgrew, Johnson og Dack observerte hele oppgjøret fra sidelinjen.

Tidligere på dagen spilte som nevnt et slags B-lag mot Macclesfield. Nyambe fikk spille, etter nylig å ha returnert fra det afrikanske mesterskapet. Gallagher, Chapman og Davenport fikk også prøve seg, men dessverre måtte sistnevnte forlate banen etter en drøy halvtime.
Med Davenports lange skadeavbrekk friskt i minnet er det naturligvis urovekkende å lese om en ny skade for ham

Den som stjal showet var derimot Charlie Adam, som i likhet med kampen mot Leeds igjen ble notert på scoringslista. Denne gangen med to mål. Nuttall scorte det tredje målet, i en kamp der Macclesfield tok føringen.
Til tross for innsatsen mener Lancashire Telegraph at verken Adam eller Butterfield - som har trent med troppen en stund - kommer til å bli tilbydd kontrakter med klubben.