Rykter og notiser

Publisert 22.03.2021 av Øystein Thorsen

Blir det reprise på Shearer-historien?

Vi begynner med ryktet, som handler om Armstrong. Naturligvis sesongens mest attraktive Blackburn-spiller hva gjelder overgangsmarkedet, og mere enn en spekulasjon har versert. 
Siste klubb som melder seg på er Newcastle.
Det er nettstedet HITC som rapporterer om dette så sannhetsgehalt er opp til hver enkelt å avgjøre.

Som de fleste vet er Newcastle Armstrongs gamle klubb, og spesielt en ting som gir Skjærene en stor fordel i kampen om toppscorerens underskrift er at de kan slippe mye billigere unna enn eventuelle konkurrenter. Det har jo kommet fram at Newcastle har en videresalgsklausul på minst 20 prosent, kanskje så mye som 40. Dermed har Blackburn satt en høy prislapp på Arma, slik at de faktisk kan tjene noe på en overgang.
Men klausulen kan jo Newcastle bare stryke og dermed argumentere for en langt lavere sum.

Newcastle har også en fordel gjennom at de kanskje kan vekke hjemlengselen hos Arma. Fristelsen av å få spille for barndomsklubben forstår vi må være stor. 
Et kjedelig deja vu med andre ord. De som har fulgt Blackburn en stund husker så altfor godt hvordan Shearer forlot Lancashire til fordel for Newcastle, og nå er det fare for at historien gjentar seg.

En annen notis som også er ganske kjedelig er at Dack har mistet lappen. Det har i og for seg neppe mye å si for tabellplassering, Blackburn som klubb eller annet sportslig. Derimot kan det ikke være særlig stas for mennesket Bradley Dack, som med dette har gått på ytterligere en smell - vi sikter naturligvis til den alvorlige skaden - på kort tid.
Dack har tydeligvis en tendens til å være litt tung på foten, og det er et samlet antall prikker for råkjøring som nå gjør ham til fotgjenger.

Til slutt noen ord fra sjefen. Det er Lancashire Telegraph som har snakket med Mowbray, og han mener at det ser ut som at klubben er på vei tilbake på rett kjøl.
- Vi har ikke gjort så mye annerledes, men der som vi tidligere tapte 0-1 spiller vi nå 1-1. Det kunne fort blitt tap i helgen, men Sam satte ballen i nota.
Snakke om playoff er det selvsagt ingen som gjør lenger, men det handler om å vinne i fotball så det er klart at Mowbray forsøker å løfte frem argument om at klubben fortsatt kan konkurrere.

- Vi har vært hjemsøkt av skader, men nå begynner vi å få tilbake spillere og da ser vi også bedre resultater, fortsetter Mowbray.
Mowbrays kritikere er neppe helt tilfredsstilt, men igjen: sjefen har fortsatt med det samme opplegget, med tro på egen plan, og det er naturligvis viktig for ham å påpeke at det fungerer.
Eller viser tegn til å fungere.
- Det er en gruppe med utrolig arbeidsmoral. La oss se hvor langt det kan ta oss.
Om dette er en kryptisk melding om at playoff fortsatt er matematisk mulig skal vi ikke påstå, men fremtidsrettet kan det i det minste kalles.
Mowbray har et visst rykte på seg til å gå lei, og trekke seg når han ikke ser vitsen lenger, men det ser ikke ut til at han anser seg ferdig med Blackburn helt ennå. 

For ordens skyld: sjetteplassen Reading har 62 poeng, og Blackburn kan få 70 hvis de siste åtte kampene vinnes.
Det er mulig at større mirakel har skjedd, men vi tror ikke helt at så mange resultater skal gå vår vei herfra til sesongslutt.