Reaksjoner etter Southend-tapet


Publisert 06.08.2017 av Øystein Thorsen
Første møte med League One ble ikke bra da gutta tapte 2-1.
Som alle med hjerte for Blackburn Rovers har registrert ble premièren i League One en affære vi ikke tenker tilbake på med særlig glede. Southend var en hårsbredd fra playoff forrige sesong, og laget later til å være sterke også i år. På hjemmebane hadde de i alle fall god kontroll på Mowbrays mannskap.
Lancashire Telegraph beskriver det som at vertene dominerte Blackburn.

1555 tilreisende supportere fikk ikke mye å glede seg over, da laget hadde vanskeligheter med å i det hele tatt skape sjanser. Mulgrews frisparkperle var ett av få lysglimt, sett med Rovers-øyne. Skotten selv mener at de visste hva de sto overfor, men at de ikke klarte å levere på nødvendig nivå.
- Vi var klar over hva som var i vente, men det er mulig at vi behøvde denne smellen slik at realiteten virkelig kan synke inn

Mowbray er inne på samme teori:
- Dette var nok et "velkommen til League One" for laget.
Og ikke et særlig hyggelig velkommen.
- Vi hadde jobbet hele uken med å innprente at det kom til å handle om å vinne andreballer, kjempe tilbake, håndtere stadige krosser inn i boks, dødballer, og vi gjorde ikke noe av dette særlig bra, forklarer manageren.
Særlig 1-0-målet var en stor skuffelse da laget gikk opp i liminga på nettopp en dødball.

Mulgrew, som var Blackburn-kaptein for første gang legger ikke skjul på at Mowbray ga dem en skikkelig hårføner i god Fergie-stil. Det resulterte i en god periode i andre omgang, men det holdt ikke til mer enn redusering av Southends 2-0-ledelse.
En ledelse som de hadde ordnet allerede i første omgang. 
- Det var et stolt øyeblikk for meg å kunne være kaptein, sier Mulgrew, men han legger til at laget er det viktigste.
- Forhåpentligvis begynner vi å levere i de kommende ukene

- Vi må lære av dette, og det raskt, er Mowbrays konklusjon.
- Vi fikk ikke flyt i spillet vårt, legger han til. Honnør til Southend som nektet oss å spille, men nå må vi få en rask reaksjon, forstå hvordan denne ligaen spiller og sette i gang med jobben vi er satt til.

Samtidig minner Mowbray om at Newcastle tapte sine to første kamper i Championship, noe som kanskje kan være en trøst.
- Det kan ta litt tid å vende seg til en liga etter at man har rykket ned, men man må tilpasse seg og være forberedt på hva slags fotball som spilles her. 
Det blir meget spennende å se reaksjonen fra laget. Allerede tirsdag er cup-kamp, og forhåpentligvis ser vi bedre takter da.


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: