Rayas plass i elleveren er truet


Publisert 08.03.2019 av Kristin Kongsjorden
Mowbray begynner å se seg lei av at lagets sisteskanse har såpe på hanskene, og vurderer å sette ham ut av laget til fordel for Leutwiler.

Sjefen sier at ingen kan komme og klage dersom han ønsker å gjøre endringer. En av posisjonene hvor han vurderer en forandring foran morgendagens kamp er keeperplassen. Ved flere anledninger de siste kampene har Raya klønet det til, og laget har blitt straffet av store tabber fra målvakten. 

23-årige Raya har kun stått over to av de siste 86 ligakampene, men etter å ha sluppet inn hele 14 mål i løpet av de siste seks kampene ønsker Mowbray at spanjolen skjerper seg. Til Lancashire Telegraph var han åpen om at det kan komme et bytte på keeperplassen allerede førstkommende kamp.

- Han får press på seg når han presterer under pari slik han gjør nå, og det har han fått klar beskjed om. 

- Han har gjort flere feilvalg og tydelig vært usikker, og når vi har de utfordringene vi har nå er vi avhengig av at keeperen fremstår mer dominant. Jeg har sagt til ham fra dag én at jeg ønsker en dominant målvakt. Hvis han ikke har tenkt å være det og klarer å ta hånd om langballene som kommer inn i feltet, så får han ikke spille.

Rovers har sett nervøse ut i den bakre fireren i Darragh Lenihans fravær, og det er ventet at han er ute i minst tre uker til. Jayson Leutwiler, som holdt nullen i novemberseieren mot QPR, har startet bare to ligakamper for Rovers etter at han signerte fra Shrewsbury Town i 2017. På spørsmål om kanadieren legger press på Raya, la Mowbray til at førstnevntes hovedstyrke er hans tydelige beskjeder og gode organisering av spillerne foran ham. 

- Han er en veldig erfaren målvakt, og han har en fantastisk stemme og måte å organisere medspillerne på. Føler Raya seg truet? Ja, det er han i alle fall fra min side. Selv om du kan skylde på andre ting for at vi har sluppet inn mål, så føler jeg det er flere mål imot han kunne ha hindret. Ikke nødvendigvis ved å redde skuddet, men ved å ta bedre avgjørelser. Det føler jeg er en rettferdig kommentar.

- Jeg er vanligvis veldig forsiktig med å snakke om spillerne mine og å kritisere dem offentlig. 

Sjefen mener målvakten går igjennom en periode hvor han sliter med "såpe på hanskene". 

- Jeg vil at han skal være en toppkeeper. Jeg mener David Raya kan spille i Premier League, og det er også grunnen til at han er mitt førstevalg i mål, men for øyeblikket er min mening at han har en periode med glatte hansker.

- Noen ganger lar du dem spille i slike perioder, eller du lar dem få et spark i baken ved å gjøre en endring. David er fullstendig klar over situasjonen, og vet at jeg ikke er fornøyd, for vi har snakket sammen etter kampene. 

- Jeg mener det er viktig, og det har jeg også gjort i mine to år, at jeg beskytter spillerne mine og forteller dem hvor gode de er og hvor fantastisk de har spilt. Men når vi har tøffe perioder, så må de innse at jeg ikke kan beskytte dem hele tiden. Bare det at spørsmålet kommer opp, forteller meg at folk synes det er for mange baklengsmål, og da er det naturlig at det stilles spørsmål ved målvaktspillet.

- Jeg forteller det offentlig, at ja, jeg mener det er noen situasjoner hvor målvakten har tatt feil valg, men han er en ung keeper og dette er hans første hele sesong i Championship. Han har spilt nesten hver eneste kamp og han må lære underveis. Gjør du ikke det, så kommer du deg ikke opp på et bedre nivå.

- Dette er bare en fase han må gjennom og som vil gjøre ham bedre rustet i fremtiden. Nå er han midt i denne dårlige perioden, og hvis jeg velger å sette ham på benken får vi se hvordan han reagerer på det.

Mowbray er enig i at det å sette Raya ut av laget er en stor beslutning, selv om laget står uten seier på seks kamper. 

- Det er et vanskelig valg, fordi målvakten som kommer inn må få jobben gjort og så prøve å beholde plassen på laget. Hvis han ikke gjør det, og målene fortsetter å renne inn, når skal vi da gå tilbake til det som var førstevalget?

- Jeg er ikke her for å beskytte David. Jeg mener han er en fantastisk målvakt - han er rask, smidig og god på å stoppe skudd, og han er også en god ballfordeler, men jeg synes han må fokusere på det grunnleggende, som er det å holde konsentrasjonen oppe.

- Lenihan, som ønsker å heade unna enhver ball, er ikke der for øyeblikket og jeg tror Raya må ta et steg opp og hjelpe backfireren sin litt mer.

Det er flere spillere som har levert under pari over flere kamper. Også kaptein Mulgrew har vært langt unna det som forventes av den skotske landslagsspilleren, og det er ikke utenkelig at sjefen kan utelate noen av dem som har vært fast inventar i de kommende kampene.

- Jeg sover på mange beslutninger, fordi laget er det aller viktigste. Man må se utover den individuelle spilleren og dens personlige situasjon. Til syvende og sist må laget fungere sammen og vinne kamper.

- Som manager er det sånn at de kampene man taper, har man sikkert gjort mange feilvurderinger, men når man vinner er det ingen som kommenterer det. Slik er jobben, og vi vet og forstår det alle sammen.

Det blir spennende å se om det blir noen overraskelser i morgendagens laguttak. 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: