Publisert 3/11/2018 av Øystein Thorsen

Tre mål og tre poeng da Blackpool ble beseiret på Ewood.

Mowbray hadde varslet at lokaloppgjøret mot Blackpool var en farlig kamp, så det var viktig å være fokusert. Spillerne tok tydeligvis dette til seg og leverte i alle ledd.
Men det var ikke en lett seier.

Første omgang var spent og gjestene var ikke ufarlige. Allerede etter 14 minutter spilt var Blackpool nære å ta ledelsen, men Blackburn kunne avverge. Kort etter ble Mowbray tvunget til å gjøre en endring da Nyambe skadet hamstringen. Bennett overtok da høyrebacken.
Dermed er det usikkert når vi kan se den gode Ryan tilbake på gresset.

Til tider var første omgang jevn, og som sagt spent. Publikum var nervøse og så lenge det sto 0-0 var det naturligvis helt åpent. Ikke før omgangen gikk mot overtid skulle vertene få uttelling via et frispark fra Mulgrew som Dack kunne heade i mål.
Meget bra måte å gå til pause på

Med 1-0-ledelse kunne laget entre Ewood etter hvilen med lave skuldre. Tre poeng skulle kontrolleres, og det var det spillerne gjorde også. Månedens spiller for februar, Adam Armstrong, hadde bare sporadisk vist seg fram i første omgang, men etter 67 minutter skulle han melde seg på. Dack som jo hadde satt sitt 15. for sesongen rett før pause var servitør, og lånespilleren fra Newcastle kunne doble ledelsen.

Derifra og ut var det ikke så mye tvil om hvem som skulle ta alle poengene, og når Armstrong satte sitt andre for dagen, i det 90. minuttet, var det bare å lene seg tilbake og nyte. Statistikken mot naboene fra Blackpool holder seg og posisjonen på toppen av tabellen har ikke blitt svekket.
Apropos det kan vi melde at Wigan avga poeng, noe som selvsagt er meget gledelig siden de fortsatt har et antall kamper mindre spilt enn oss

Men som sagt var det ikke en lett kamp. Seieren kom ikke uten kostnad. Nevnte Nyambe måtte forlate banen tidlig i første, og Mulgrew og Graham fikk også gjennomgå. Mulgrew med en hodeskade som måtte sys, og Graham med et ribbein som måtte skyves tilbake på plass.

Om skadene sa Mowbray etter kampen at Graham var ved godt mot etter å ha fått behandling.
- Han smilte og lo etterpå, men kommer nok til å være litt øm ett par dager. Antageligvis ikke for alvorlig da, og det samme gjelder nok for Mulgrew også.
- Bennett er en kandidat for oss, han er en utrolig allsidig spiller, sier Mowbray i forbindelse med Nyambes skade og om hvem som kan steppe inn på backen.

Etter kampen ble dommeren diskutert. Særlig Gary Bowyer følte at kamplederen påvirket på negativ måte. Dels løftes en situasjon fram på stillingen 0-0 da Graham handset i feltet, men også frisparket i forkant av Dacks scoring omtales av Bowyer som en tvilsom avgjørelse.
- Ikke misforstå, vi må forsvare oss når det blir frispark i mot, men begge disse situasjonen påvirker kampen veldig, sa den tidligere Blackburn-manageren.

- Det er en stor seier, sa sjefen sjøl om kampen. Vi har snakket om hvor viktig alle kampene er nå, fram til serieavslutningen, og hvor fokuserte vi må være. Med tanke på Blackpools resultat den siste tiden var dette en skummel kamp, forklarte Mowbray.
Budskapet fra manageren til spillerne var at hvis vi kan holde tett bak, så har vi spillere framme som kan avgjøre, og det var nettopp det som skjedde mot Blackpool i en flott gjennomført 3-0-seier.