Preview: Wednesday - Blackburn

Publisert 4/19/2021 av Øystein Thorsen

Sterkt hjemmelag i nedrykksstrid.

Blackburn ser fram til sesongens siste midtukekamp med en god følelse etter en vellykket snuoperasjon i helgen. Laget så ikke bra ut, og havnet - nesten som vanlig - under, men for andre gang denne sesongen klarte Mowbrays utvalgte å snu til 2-1-seier, denne gangen mot Derby.
Neste utfordring er Wednesday på bortebane.

Vertene ble spådd en vanskelig sesong, mye fordi de begynte med minus 12 poeng. Etter en anke ble straffen redusert til minus seks, men det har ikke vært nok for onsdagslaget til å hase seg over streken. Det er den matematiske muligheten de klamrer seg til - og desperasjon. Om det siste gjør at de kan utfordre Blackburn gjenstår å se. 
Slik har Wednesday klart seg i det siste:

Wednesday - Bristol C 1-1
Wednesday - Swansea 0-2
QPR - Wednesday 4-1
Wednesday - Cardiff 5-0
Watford - Wednesday 1-0

Blanda drops som vi kan se. Det går i storseier mot Cardiff til stortap mot QPR, mens de har jevnere resultat mot bedre lag. Uavgjorten nå sist opplevdes som en stor skuffelse. Ikke bare spilte Bristol City med en mann mindre i 70 minutter, utligningen kom også helt på tampen.
På sin side har Blackburn i det siste spilt relativt bra og tapt, mens de nå sist gjorde en ganske slett forestilling mot Derby - men vant. Ikke så lett å bli klok på.

Blackburns fem siste:
Blackburn - Derby 2-1
Cardiff - Blackburn 2-2
Blackburn - Bournemouth 0-2
Wycombe - Blackburn 1-0
Norwich - Blackburn 1-1

En resultatmessig oppsving med andre ord, men ikke nok til at vi tror på en trend, innsatsen i 2021 har vært for svak til at vi tør. Det mest positive er at det mest sannsynlig ikke blir snakk om nedrykksstrid. Det var litt usikkert et øyeblikk, særlig med tanke på at Rotherham hadde så mange uspilte kamper, men tabellen begynner å ta form nå og det er andre klubber, som for eksempel nyslåtte Derby som må se seg over skulderen.
Med 50 poeng på en 15. plass og fire gjenstående kamper skal det ikke være noen fare.

I helgen var Lenihans fravær det største spørsmålstegnet, men Mowbray sier til Lancashire Telegraph at iren blir med til Hillsborough. Det vil si, bare kroppen reagerer bra etter dagens trening. Trybull er også en spiller som kan være aktuell for troppen etter å ha blitt utelatt fredags kveld.
- Trybull var ikke skadet i helgen, han ble bare ikke tatt med, forklarer Mowbray. 
Så hvis det blir endringer i troppen er det med andre ord disse to som kommer inn.

Wednesday ligger som sagt under streken, nest sist, men er allikevel et godt hjemmelag. Sportsmole skriver at kun Norwich, Watford og Swansea har sluppet inn færre mål hjemme og på sine siste fire hjemmekamper har det kun blitt et tap. I det siste har de hatt ganske god stabilitet i førsteelleveren, så bortsett fra selve tabellsituasjonen ser vertene relativt stødige ut.
Blackburn har som kjent hatt et elendig 2021, med kun fem seiere. Kanskje Mowbray får til et poeng, men laget er som sagt for upålitelig til at man tror på noe mere.

En annen fotnote vi kan legge til på tampen er at det kan bli et gjensyn med Rhodes som er nummer tre blant Wednesday sine toppscorere. Våre gamle favoritt har syv nettkjenninger mens Paterson og Windass har åtte.

Kampstart er 20:00, tirsdag.

UP THE ROVERS!