Preview: Stoke City – Blackburn Rovers


Publisert 29.11.2019 av Øystein Thorsen
Her er Championship Norges vurdering av bortekampen mot Stoke.

Michael O`Neill fikk en drømmstart på jobben som Stoke City-sjef. I sine to første kamper ble det seier mot både Barnsley og Wigan Athletic. Riktignok to av de antatt enkleste kampene han kunne startet med, men likevel imponerende.
Tirsdag kveld var føttene plantet på jorda igjen for O`Neill & Co. The Potters tok turen til Wales for å møte Cardiff City, og der reiste de hjem igjen uten poeng i bagasjen.

Nå har Stoke 14 poeng etter 18 seriekamper, og det gjør at de ligger på nedrykksplass med tre poeng opp til trygg grunn. Hjemme på Bet365 Stadium har Stoke 2-1-6 denne sesongen. De er dermed ligaens nest svakeste hjemmelag. Blackburn Rovers har slitt litt utover høsten, men de siste ukene har det løsnet litt. I løpet av de fire siste kampene har de vunnet tre ganger, mens det har blitt ett tap mot Leeds United. Onsdag kveld tok de en imponerende seier hjemme mot Brentford, og den seieren førte Lancashire-klubben opp til en 13. plass med 24 poeng.
På bortebane har Rovers tapt sine fire siste kamper, og står totalt med 2-0-6 på fremmed gress. Seierne har kommet mot Reading og Hull City

Stokes siste kamper:
Cardiff – Stoke 1-0
Stoke – Wigan 2-1 (Batth, Diouf)
Barnsley – Stoke 2-4 (Clucas x2, Gregory, Allen)
Stoke – West Brom 0-2
Millwall – Stoke 2-0

Rovers siste kamper:
Blackburn – Brentford 1-0 (Dack)
Blackburn – Barnsley 3-2 (Dack x2, Downing)
Leeds – Blackburn 2-1 (Williams)
Blackburn – Sheff Wed 2-1 (Adarabioyo, Buckley)
Preston – Blackburn 3-2 (Selvmål, Gallagher)

Vurdering:
Stoke City med et umiddelbart løft etter managerbyttet, men gikk på et knepent tap i midtuken. Nå er det klart for hjemmekamp igjen, og da bør det være god mulighet for seier. Blackburn Rovers med tre seiere på de fire siste kampene, men alle seierne har kommet på hjemmebane. På bortebane har de større utfordringer, og jeg tror det blir en ny tøff bortekamp for Lancashire-klubben.
Dette oppgjøret kan fort bli en jevn og spennende affære, men jeg har størst tro på at vertene drar i land seieren.

Kampstart er i kjent stil klokka 16:00.

UP THE ROVERS! 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: