Preview: Rotherham United – Blackburn Rovers


Publisert 01.03.2019 av Øystein Thorsen
Les Championship Norges vurdering av morgendagens oppgjør.

Skader og Suspensjoner:
Darren Potter og Kyle Vassell er ute hos vertene. Gjestene må nok en gang klare seg uten viktige Darragh Lenihan i midtforsvaret.

Rotherham United maktet ikke gjøre noe med “borte-forbannelsen” da de møtte Reading forrige runde, men var nok likevel godt fornøyd med ett poeng mot bunnrivalen. Rotherham lå under 0-1 mot Reading, men Semi Ajayi fikk pirket inn et meget viktig utligningsmål. Etter kampen var manager Paul Warne tydelig irritert på Reading-sjef Jose Gomes grunnet portugiserens kommentarer om Rotherhams direkte spillestil.
Uavgjort var ikke nok til å få Rotherham opp fra nedrykksplass, men fortsatt er de à poeng med Reading som ligger over streken.

“Borte-forbannelsen” ble heller ikke brutt, og nå er The Millers oppe i 42 bortekamper på rad i Championship uten å vinne. Hjemme på New York Stadium har de gjort det klart bedre. Denne sesongen har de 5-8-4 på eget gress, men bare én av de ni siste hjemmekampene har endt med seier. 

Rotherhams siste kamper:
Reading – Rotherham 1-1 (Ajayi)
Rotherham – Sheff Wed 2-2 (Towell, Taylor)
Hull – Rotherham 2-2 (Selvmål, Forde)
Rotherham – Wigan 1-1 (Robertson)
Millwall – Rotherham 0-0

Blackburn Rovers hadde tapt fire kamper på rad før de møtte Birmingham City forrige helg. I den kampen startet de fryktelig, og det resulterte etter hvert i et baklengsmål. På 0-1 våknet Lancashire-klubben, og i andre omgang snudde de 0-1 til 2-1.
Den målfarlige forsvarsspilleren Charlie Mulgrew kom seg nok en gang på scoringslisten da han for tredje gang denne sesongen skrudde et hjørnespark direkte i mål.

Mot slutten av kampen gjorde Rovers som de har gjort så mange ganger tidligere denne sesongen, de ga nemlig fra seg poeng. Kampen endte 2-2, noe som irriterte manager Tony Mowbray, samtidig som han var lettet over å ha satt en stopper for tapsrekken.
På bortebane har Rovers nå bare vunnet én av sine ti siste kamper.

Blackburns siste kamper
:
Birmingham – Blackburn 2-2 (Graham, Mulgrew)
Blackburn – Boro 0-1
Reading – Blackburn 2-1 (Bell)
Blackburn – Bristol City 0-1
Brentford – Blackburn 5-2 (Dack, Graham)

Vurdering:
Dette stinker uavgjort. Rotherham vinner knapt kamper for tiden, mens Blackburn Rovers er forholdsvis ufarlige på bortebane. Det er vanskelig å se for seg et vinnerlag her.

Kampstart er 16:00.

UP THE ROVERS! 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: